bezár
 

film

2022. 12. 26.
Február közepéig várják a nevezéseket a X. Savaria Filmszemlére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Február közepéig várják a nevezéseket a X. Savaria Filmszemlére Február 15-ig várják a nevezéseket a X. Savaria Filmszemlére, amelyet 2023. május 10-12-én rendeznek meg Szombathelyen - közölte az MTI-vel a szemlét szervező Savaria Filmakadémia elnöke.

Lovass Tibor elmondta: a szemlére olyan magyar, a Kárpát-medencéből és a szórványból érkező alkotók pályázhatnak, akik a magyarságról, magyar kulturális értékekről, jelenségekről, jeles személyiségekről, csoportokról, együttesekről, alkotó közösségekről készítettek filmet. Szívesen látják a nevezések között továbbá egyetemek hallgatóinak vizsga-, illetve diplomafilmes alkotásait is.

A 2023-as kiírás szerint képzőművészet, néprajz és zene kategóriában (nem videoklip) lehet nevezni, a filmalkotások lehetnek rövid vagy akár egész estés dokumentumfilmek, ismeretterjesztő kisjátékfilmek, filmetüdök.

Hozzátette: a pályaművek témájukat tekintve lehetnek például művészeket, a kultúra területén dolgozó személyiségeket bemutató portrék, de szólhatnak akár alkotó közösségekről, vagy művészeti és kulturális irányzatokról is.

A nevezéssel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatók a filmszemle hivatalos honlapján.

10.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Martin Scorsese: Megfojtott virágok
Beszámoló a 11. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválról
11. Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
irodalom

Sziveri Intézet, Veszprém, 2023. november 8.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés