bezár
 

irodalom

2023. 01. 11.
Júniusban Ünnepi Könyvhét, szeptemberben Könyvfesztivál
Döntött az MKKE
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Júniusban Ünnepi Könyvhét, szeptemberben Könyvfesztivál 2023-ban kicsit módosul a Covid-járvány előttihez képest a két nagy magyarországi könyves rendezvény időpontja. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete arról tájékoztatta a prae.hu művészeti portált, hogy júniusban lesz a 94. Ünnepi Könyvhét, szeptember végén pedig a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

A résztvevők igényeit és a tavalyi tapasztalatokat figyelembe véve, az MKKE Elnökségének döntése alapján a 94. Ünnepi Könyvhetet 2023. június 8-11. között tartjuk meg a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén.

A 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra 2023. szeptember 28. és október 1. között kerül sor a Millenárison, az esemény díszvendégországa Hollandia lesz.

Emlékezetes, hogy a 2019-es világjárvány előtt a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál áprilisban volt, míg az Ünnepi Könyvhét júniusban – így a két könyves esemény sok szereplő szerint túl közel volt egymáshoz, míg a karácsonyi időszak előtt nagyon hiányzott egy másik az ősz elejéről.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kötetlenül Pásztor Andreával
A közelmúlt román prózájából
Keresztes Szent János: Vers az isteniről című írása kapcsán – fordította Takács Zsuzsa
Veres András: És megint elölről... – Ady, Kosztolányi, József Attila, Budapest, Balassi, 2022.

Más művészeti ágakról

Dubinyák Réka: Ali, a magyar jezidi
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Tornyai Péter válaszol
Beszélgetés a képeskönyvekről a Pagony Szalonban
Püsök Botond Túl közel című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés