bezár
 

irodalom

2023. 01. 14.
Január végéig várják a történeteket a Budapest Nagyregényhez
Január végéig várják a személyes és városi történeteket a főváros 150. születésnapjára készülő Budapest Nagyregényhe
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mint írják, a kötethez, amelyben minden kerületnek saját fejezetet szentelnek, Budapesthez köthető történeteket várnak. A főváros 150. születésnapján, november 17-én megjelenő könyv 23 fejezetét 23 népszerű, kortárs író fogja megalkotni, azokból a történetekből is inspirálódva, amelyeket a városlakók küldenek be számukra.

Többek között Cserna-Szabó András, Dragomán György, Mán-Várhegyi Réka és Tompa Andrea is részt vesz a nagyregény megírásában, a többi írót pedig fokozatosan, a projekt előrehaladásával jelentik be a szervezők. A civil anyaggyűjtés november 17-én, a főváros 149. születésnapján indult el a Budapest Brand és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár együttműködésében.

A legfeljebb 4000 karakter hosszú, egy kerület, városrész tereihez, épületeihez, személyiségeihez vagy eseményeihez kapcsolódó történeteket január 31-ig online lehet beküldeni, a Történetküldés gombra kattintva. A közleményben kiemelik, hogy azok a történetek sem vesznek el, amelyek kimaradnak a kötetből. Ezek megjelenhetnek a Budapest Nagyregény kísérő kiadványaiban vagy elhangozhatnak eseményein.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kötetlenül Pásztor Andreával
Keresztes Szent János: Vers az isteniről című írása kapcsán – fordította Takács Zsuzsa
Nádas Péter: Rémtörténetek, Jelenkor kiadó, Budapest, 2022.

Más művészeti ágakról

Beszélgetés a képeskönyvekről a Pagony Szalonban
Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész
Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és a mélyvölgyi utazás


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés