bezár
 

art&design

2023. 01. 17.
Kurátor-művész "rapid randit" hirdet az Esterházy Alapítvány
Esterházy Art Dating pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Esterházy Art Dating címmel hirdet pályázatot az Együtt a Művészetért Egyesület az Esterházy Magyarország Alapítvánnyal közösen magyar kortárs művészek számára. Azok a kurátor-művész párosok, akik a március 11-én először megrendezendő művészeti "rapid randin" egymásra találnak, közös kiállítás lehetőségét, valamint erre a célra 1 millió forintot nyernek el.

A művész alkot, a kurátor pedig a maga elméleti, művészettörténeti, szervezői tudásával segít az alkotásból művészeti produkciót, például kiállítást létrehozni. Bár a közönség ezt közvetlenül nem érzékeli, kettejük együttműködése nélkülözhetetlen összetevője egy sikeres művészeti projektnek. Az Együtt a Művészetért Egyesület az Esterházy Magyarország Alapítvánnyal közösen egy művészeti rapid randi megszervezésével vállalkozik arra, hogy közvetítsen a két oldal között.

A pályázaton indulók közül a szervezők által felkért kuratórium húsz művészt választ ki, akik a rendhagyó, tízszer negyedóráig tartó rövid találkozók során prezentálják terveiket március 11-én a budapesti The Space Galériában tíz, művészettörténetben és művészeti projektek megvalósításában jártas kurátornak.

A projektben részt vevő kurátorok: Boros Lilla történész, muzeológus; Don Tamás kurátor (MODEM), Herpai András művészettörténész, szociológus; Muladi Brigitta művészettörténész; Sárai Vanda esztéta; Sipos Tünde művészettörténész; Szabó Noémi művészettörténész; Török Krisztián Gábor kurátor (MODEM); Üveges Krisztina művészettörténész és Vékony Délia művészettörténész.

Akik megtalálják egymással a hangot - egy kurátor akár több művésszel is társulhat - párost vagy csapatokat alkotnak majd azért, hogy a rendelkezésükre álló két hónap alatt kidolgozzák a kiállításuk koncepcióját.

A kuratórium tagjai - Bérczi Linda kulturális menedzser, a The Space tulajdonosa, az Együtt a Művészetért Egyesület elnöke; Nagyházi Lőrinc műkereskedő, a NaCo galéria vezetője; Róka Enikő művészettörténész, a Fővárosi Képtár vezetője; Tűzkő Péter műkereskedő, igazságügyi szakértő, valamint Zsikla Mónika művészettörténész, a Q Contemporary művészeti vezetője - a koncepciók májusi prezentálása után döntenek majd arról, hogy melyik páros nyerje el a díjként felajánlott 1 millió forintot és a lehetőséget a kiállítás megvalósítására egy éven belül a The Space Galériában.

Továbbá különdíjként Nagyházi Lőrinc, a Nagyházi Contemporary alapítója felajánlásának köszönhetően a pályázat különdíjas párosa a NaCo Galériában rendezhet kiállítást.

Az Esterházy Art Dating pályázatra február 17-ig lehet jelentkezni a www.artdating.hu linken.

A képek forrása: artdating.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés