bezár
 

film

2023. 01. 18.
Elindult a Cinefest nevezési időszaka
A Miskolci Filmfesztivál szeptember 1-9. között kerül megrendezésre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már lehet nevezni az idei, 19. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra, amely szeptember 1-jén kezdődik és 9-én zárul.

Nagyjátékfilm-kategóriában május 31-ig, kisjátékfilm-kategóriában április 30-ig lehet nevezni, a pályakezdő alkotók nevezési határideje pedig június 30.

Csak olyan alkotásokkal lehet indulni, amelyek 2021-ben vagy később készültek, és korábban még nem mutatták be Magyarországon. A mustrára évente átlagosan 500-600 nevezés érkezik.

A részletes feltételek és az online nevezési lap a fesztivál weboldalán, a www.cinefest.hu oldalon érhető el.

A szervezők azt ígérik, hogy - az előző évek hagyományainak megfelelően - idén is a világ filmtermésének legjavát hozzák Magyarországra, fókuszban az amerikai indie filmekkel és közép-európai alkotásokkal.
    

A fesztivál számos nemzetközi szakmai szervezettel együttműködik, a FIPRESCI minden évben nemzetközileg elismert filmkritikusokból álló zsűrit delegál Miskolcra. A zsűri tagjainak kiválasztása jelenleg is tart.

A Cinefest története 2004-ben indult, a fesztivál alapítói a fiatal filmeseknek kívántak bemutatkozási lehetőséget termteni. Idővel azonban egyre több alkotás érkezett, egyre több díjat adtak ki, és nőtt a kísérőprogramok, szakmai konferenciák és koncertek száma is. Ezek térítésmentesen látogathatók.


A képek forrása: cinefest.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés