bezár
 

irodalom

2023. 01. 21.
Irodalmi beszélgetés és zenés felolvasószínház a Várkert Bazárban
Az érdeklődőket gyermekprogramok is várják
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Himnusz 200 - Egy vers kétszáz története címmel irodalmi beszélgetésre és zenés felolvasószínházra várják a közönséget a Várkert Bazárban vasárnap, a magyar kultúra napján. Az esemény témája a Himnusz története és kapcsolata a jelennel.

A Várkert Irodalom Aposztróf sorozata idei első eseményének Nagy Tímea olimpiai bajnok és Szervét Tibor színművész a vendége. A kulturális értékeinknek szentelt napon hagyományőrző kézműves foglalkozás is várja a családokat.

A Himnusz 200 - Egy vers kétszáz élete című zenés irodalmi esten Juhász Anna irodalmár Becze Szilviával, a Bartók Rádió kiemelt szerkesztő-műsorvezetőjével beszélget a versről, a kapcsolódó zeneműveket pedig a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának művészei adják elő. A rendezvényen a fordulatos történeti háttér bemutatása mellett arra is keresik a választ, hogy mit jelentett Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó életében az a pillanat, amikor a dobogó legfelső fokára felállva hallgathatta meg a Himnuszt.

Az esten Szervét Tibor színművész a magyar irodalom kapcsolódó műveit szólaltatja meg, és arról is beszél, hogy mit üzen ma egy művész számára a szilveszteri előadás után felcsendülő Himnusz.

A magyar kultúra napján a családokat is várják az ingyenes kézműves foglalkozásokra, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg kulturális örökségünkkel.

Népi kirakó készülhet a mezőtúri fazekasság elemeiből és beregi keresztszemes hímzéssel lehet egyedi könyvjelzőt alkotni. Az érdeklődők megismerkedhetnek gyöngyfűzés közben a sárközi viselet színeivel, vagy a cifraszűr-mintás díszítéssel, a hagyományos kékfestés motívumaival pedig saját textilbabát is lehet készíteni.

Szintén január 22-én egy jól ismert magyar népmese, A só feldolgozásával várják a gyerekeket interaktív bábos előadásra, este pedig Szabó Magda fordulatos életét tárja fel a Szelíden és szilárdan című előadás.


A képek forrása: varkertbazar.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A közelmúlt román prózájából
Kun Árpád: a takarító férfi, Magvető kiadó, Budapest, 2022.
Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Andrej Losak Szétrombolt kapcsolatok című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
gyerek

A klasszikus mese új köntösben
Bartók Béla zenéjének tovább élése a jazzben 1.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés