bezár
 

film

2023. 02. 27.
Sikeresen lezajlott a Csendes éj forgatása
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Tapasztalt művészek és fiatal tehetségek összefogásából születik az idei év karácsonyi filmje: Dettre Gábor Molnár Piroska és Vilmányi Benett főszereplésével készülő alkotása, a Csendes éj egy nem várt fordulatokat hozó forgatás után került az utómunkafázisba.

Szerencsésen indult a Csendes éj története: a film a remélt kétmillió forint helyett 3 740 000 forintot gyűjtött össze a Brancs közösségi kampányán. Nagyjátékfilmhez mérten azonban ez is kicsi költségvetés, így maga a forgatás is egyfajta közösségi összefogásként működött. Az alkotók között voltak olyan tapasztalt művészek is, mint a Felhő a Gangesz felett című magyar film rendezője, a Csendes éjt is megálmodó Dettre Gábor, de olyan, eddig nagyjátékfilmben még nem dolgozó új tehetségek is, mint Csúcs Angéla látványtervező, valamint Füzesi Tamás operatőr, aki többszörösen díjazott rövidfilmjeivel keltette fel a filmszakma figyelmét, például a Cannes-ban bemutatott Hajszálrepedéssel

A közösségi finanszírozásra épülő Csendes éj a JUNO11 Pictures gyártásában, valamint a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, producerei Topolánszky Tamás Yvan és Sümeghy Claudia. A főszerepben Molnár Piroska és Vilmányi Benett látható, rendezője Dettre Gábor, operatőre Füzesi Tamás. A film a JUNO11 Distribution forgalmazásában kerül a hazai mozikban, várhatóan idén karácsonykor. 

Képek forrása: Csendes éj produkció

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés