bezár
 

film

2023. 03. 03.
Új online filmszemle díjnyertes magyar rövidfilmekkel: itt a METUScope
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A METUScope-on március 3–12. között ingyen lesz megnézhető online a Budapesti Metropolitan Egyetem végzett hallgatóinak több mint 50 rövidfilmje és animációs filmje. Az animáció és mozgókép szakok hallgatói által készített legjobb munkákat az egyetem oktatói – többek közt Enyedi Ildikó, Pacskovszky József és Gauder Áron – ajánlják a nézőknek. A filmek többségét a fesztiválszereplések után most először láthatja a szélesebb közönség.

METUScope néven online filmszemlét hív életre a Budapesti Metropolitan Egyetem, amelynek keretében bárki ingyen tekintheti meg a hallgatók legjobb filmes alkotásait. Az animációk és rövidfilmek olyan alkotásokat is láthatnak az érdeklődők, amelyek sikerrel szerepeltek többek közt a cannes-i filmfesztiválon, a Mediawave-en, a krakkói és a szarajevói filmfesztiválon, illetve a miskolci CineFesten, a Verzión vagy a Friss Hús és a BUSHO rövidfilmfesztiválokon.

A kisfilmek műfaji és tematikai szempontból is széles palettát fednek le a krimitől a sci-fin, vígjátékon és dokumentumfilmen keresztül a drámáig. A filmek megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A válogatás16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Forrás: Budapesti Metropolitan Egyetem

Kép: Lantos Júlia Inkognitó című diplomamunkája

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés