bezár
 

film

2023. 03. 03.
Új online filmszemle díjnyertes magyar rövidfilmekkel: itt a METUScope
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A METUScope-on március 3–12. között ingyen lesz megnézhető online a Budapesti Metropolitan Egyetem végzett hallgatóinak több mint 50 rövidfilmje és animációs filmje. Az animáció és mozgókép szakok hallgatói által készített legjobb munkákat az egyetem oktatói – többek közt Enyedi Ildikó, Pacskovszky József és Gauder Áron – ajánlják a nézőknek. A filmek többségét a fesztiválszereplések után most először láthatja a szélesebb közönség.

METUScope néven online filmszemlét hív életre a Budapesti Metropolitan Egyetem, amelynek keretében bárki ingyen tekintheti meg a hallgatók legjobb filmes alkotásait. Az animációk és rövidfilmek olyan alkotásokat is láthatnak az érdeklődők, amelyek sikerrel szerepeltek többek közt a cannes-i filmfesztiválon, a Mediawave-en, a krakkói és a szarajevói filmfesztiválon, illetve a miskolci CineFesten, a Verzión vagy a Friss Hús és a BUSHO rövidfilmfesztiválokon.

A kisfilmek műfaji és tematikai szempontból is széles palettát fednek le a krimitől a sci-fin, vígjátékon és dokumentumfilmen keresztül a drámáig. A filmek megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A válogatás16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Forrás: Budapesti Metropolitan Egyetem

Kép: Lantos Júlia Inkognitó című diplomamunkája

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Ruben Östlund: A szomorúság háromszöge
Steven Spielberg: A Fabelman család

Más művészeti ágakról

Hegyi Balázs: Bárhol, magaddal, Képmás Kiadó, Prae Kiadó, Budapest, 2023
art&design

Interjú Rainer Péterrel, a Gadányi Jenő Alapítvány elnökével
A FÉLonline búcsúestje a Három Hollóban
Vendégváró Fesztivál a Bethlen Téri Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés