bezár
 

art&design

2023. 03. 01.
Hito Steyerl-kiállítás nyílik
Videó-installáció a Trafó Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Giorgi Gago Gagoshidze, Hito Steyerl és Miloš Trakilović közös alkotása, a KÜLDETÉS TELJESÍTVE: BELANCIEGE című videó-installáció megnyitója március 3-án, este 7 órakor lesz a Trafó Galériában.

A mű központi témája a történelem, és ezen belül az események ciklikus ismétlődése. Olyan példákat sorakoztat fel, melyek a berlini fal leomlását követő, az utóbbi három évtized gazdasági és politikai átrendeződéseket kihasználva; trendelemzésekkel, adathalászattal, mesterséges intelligenciával, és célzott hirdetésekkel veszik célba hiperkortárs világunkat. A videó-installáció a szerzők 2019-ben a Neuer Berliner Kunstvereinben bemutatott közös előadásán alapul, mely volt szovjet területek politikai átrendeződéseire, a volt keleti blokk privatizációja utáni folyamatokra reflektált. A politikáról, a kultúráról és a populizmusról szóló reflexiók középpontjában a Balenciaga luxusmárka áll. Ezen keresztül mutatja be a divat, a trendek, a közösségi média és a politikai folyamatok közötti összefüggéseket.

A videóinstalláció 2023.03.04. és 2023.05.07. között tekinthető meg.

Borítókép: Giorgi Gago Gagoshidze, Hito Steyerl and Miloš Trakilović: MISSION ACCOMPLISHED: BELANCIEGE, 2019. 3 channel HD video (color, sound), environment. Duration: 47:23 min. Courtesy the artists, Andrew Kreps Gallery, New York, and Esther Schipper, Berlin/Paris/Seoul © VG Bild-Kunst, Bonn 2023 Still © the artists

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hantai és Pécs. Hantai Simon alkotásai a Janus Pannonius Múzeum Képző- és Iparművészeti Osztályának gyűjteményében
art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról
DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.
art&design

Szalay Péter 41. születésnapját ünneplő kiállításáról

Más művészeti ágakról

Öbölnyi Megafon kötetbemutató
Kötetlenül legutóbbi alkalmának vendége Bíró Zsombor Aurél volt
A FÉLonline búcsúestje a Három Hollóban
irodalom

Hegedüs Vera: Ostoba, Műút-könyvek, Miskolc, 2021.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés