bezár
 

art&design

2023. 03. 01.
Hito Steyerl-kiállítás nyílik
Videó-installáció a Trafó Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Giorgi Gago Gagoshidze, Hito Steyerl és Miloš Trakilović közös alkotása, a KÜLDETÉS TELJESÍTVE: BELANCIEGE című videó-installáció megnyitója március 3-án, este 7 órakor lesz a Trafó Galériában.

A mű központi témája a történelem, és ezen belül az események ciklikus ismétlődése. Olyan példákat sorakoztat fel, melyek a berlini fal leomlását követő, az utóbbi három évtized gazdasági és politikai átrendeződéseket kihasználva; trendelemzésekkel, adathalászattal, mesterséges intelligenciával, és célzott hirdetésekkel veszik célba hiperkortárs világunkat. A videó-installáció a szerzők 2019-ben a Neuer Berliner Kunstvereinben bemutatott közös előadásán alapul, mely volt szovjet területek politikai átrendeződéseire, a volt keleti blokk privatizációja utáni folyamatokra reflektált. A politikáról, a kultúráról és a populizmusról szóló reflexiók középpontjában a Balenciaga luxusmárka áll. Ezen keresztül mutatja be a divat, a trendek, a közösségi média és a politikai folyamatok közötti összefüggéseket.

A videóinstalláció 2023.03.04. és 2023.05.07. között tekinthető meg.

Borítókép: Giorgi Gago Gagoshidze, Hito Steyerl and Miloš Trakilović: MISSION ACCOMPLISHED: BELANCIEGE, 2019. 3 channel HD video (color, sound), environment. Duration: 47:23 min. Courtesy the artists, Andrew Kreps Gallery, New York, and Esther Schipper, Berlin/Paris/Seoul © VG Bild-Kunst, Bonn 2023 Still © the artists

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés