bezár
 

irodalom

2023. 03. 01.
Meghirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázatot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázatot Szerdától április 12-ig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra, amelyet 7-16 éves gyerekek számára, három korosztályban hirdetett meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Könyvkiadóval közösen, Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával.

A felhívásra március 1. és április 12. között lehet jelentkezni, a pályázók három korcsoportban indulhatnak: 7-9 éves, 10-13 éves és 14-16 éves korosztályban - olvasható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

Mint írják, a pályázni tematikai megkötés nélkül, szabadon választott téma feldolgozásával lehet, magyarországi és határon túli településekről egyaránt.

A tájékoztató szerint minden jelentkező egy, maximum 15 eze karakter (5, A/4-es oldal) terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be, amelyet kizárólag e-mailben lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre. A pályamunkákat Word-dokumentumként vagy PDF-fájlként kérik, a pályázó nevével és a pályamű címével megnevezve, az e-mail tárgyában feltüntetve: "Meseíró pályázat". 

A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli, és kiválasztja azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A továbbjutókat a szakmai zsűri értékeli.

Az ünnepélyes díjátadóra június 2-án kerül sor a Palota Könyvtárban (Wenckheim-palota).

A 18. Janikovszky Éva meseíró pályázat védnökei Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

Fotó: Gyermekirodalom.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés