bezár
 

zene

2023. 03. 08.
Dupla koncertet ad a Pantera a Barba Negrában
A legendás metálzenekar május 30-31-én lép fel Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pantera negyedszázaddal utolsó budapesti fellépését követően, május 30-31-én dupla koncertet ad a Barba Negrában. A kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb metálzenekara 1998-ban a Black Sabbath társaságában lépett fel a Kisstadionban, amelynek élén az az Ozzy Osbourne állt, akinek szólókarrierjét a most újjáélesztett Pantera gitárosa, Zakk Wylde hosszú időn keresztül végigkísérte.

A klasszikus Pantera-felállás utolsó lemezén (Reinventing the Steel, 2000) szerepel egy dal, amelyet a zenekar klipesített is. A Revolution Is My Name felvezető riffje, sok más Pantera-gitárfutamhoz hasonlóan, tisztelgés a Black Sabbath muzsikája előtt, kézenfekvőnek tűnt tehát, hogy a Pantera életre keltésében Zakk Wylde-nak oroszlánrésze legyen: rá hárul a feladat, hogy helyettesítse Dimebag Darrellt a gitárosi poszton. A dobok mögött, Vinnie Paul helyén az Anthraxből ismert Charlie Benante ül. Mondani sem kell, hogy az új felállás hatalmas érdeklődés mellett indította turnéját Mexikóban, az élő teljesítmény pedig meggyőzte azokat is, akik kétkedve fogadták a koncertek hírét.

A Pantera 1990 és 2000 közt öt klasszikus lemezt készített, amelyek ez idő tájt úgy reformálták meg az extrém zenei stílust, hogy eközben rendkívül széles közönséghez jutottak el. Az 1998-ban Budapesten színpadra lépő négyes egy ereje teljében és ihletett formában lévő csapat képét mutatta, amelyet később mindenki látni szeretett volna élőben, azonban már sosem volt lehetősége. A generáció, amely a Pantera hatása alatt nőtt fel, de elmulasztotta, május végén bepótolhatja az élményt az új felállással, ahogy azok is, akik később ismerkedtek meg e páratlan zenekar munkásságával. 

 

Pantera 2023

 

Phil Anselmóék május 30-i koncertje a Barba Negrában immár teltházas, a május 31-i, második koncertre jegyek a www.livenation.hu, a www.funcode.hu  és a www.rock1.hu oldalakon keresztül most még kaphatók.

 

További információk:

https://pantera.com

www.livenation.hu

www.funcode.hu

www.rock1.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés