bezár
 

art&design

2023. 03. 05.
Korlenyomat az Artus Stúdióról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 11-tól tekinthető meg az Artus Lakók hagyományos éves kiállítása. Az Artus egy 25 éves kortárs alkotó tér, művészek közösségi bázisa.

Az Artus története a kétezres évek elején kezdődött, ekkor költöztek be egy egykori újbudai gyárépületbe. Egyaránt fontos szereplők az Artus életében a kezdetektől jelen levő alkotók és az újonnan csatlakozottak is, mind hozzájárulnak a közösség formálásához. A művészekre és a munkáikra is hatással van az együtt alkotás, és az épített környezet is.

Az Artus Lakók, mint minden évben idén is közös kiállítással készülnek. Ahogy a közösségnek sincsenek kifejezetten esztétikai vagy ideológiai szabályai, úgy a kiállításnak sincs szigorú rendezési elve. A kiállított művek az elmúlt évet az alkotók, a művek és az indusztriális tér viszonyait reprezentálják. 

Aki szeretné látni, hogyan alkot egy egységet az ipari tér és a kortárs festészet, szobrászat, tervezőgrafika és design március 11-től 28-áig megtekintheti a kiállítást az Artus Stúdióban. A megnyitó március 11-én 16 órakor kezdődik. 

 

Ennyi év, akarva akaratlanul, már egy olyan múltat képez a folyamatos, intenzív működés eredményeképpen, ami az aktuálisról leválva, mint egy önálló bolygó kering körülötte, időnként árnyékot vet rá és egy nagyon speciális gravitációs viszonyban áll a stúdió mindenkori aktív jelenének magjával. Amivel minden egyes alkalommal szembesülünk, amikor közös megjelenésre kerül sor, hogy egy ilyen sokrétűen, több dimenzióban egymásra rétegződött létezés nagyon nehezen tematizálható

– Nádor Tibor, képzőművész, a legrégebbi Artus lakó. 

Kiállító művészek: 

Andrási Edina, Bálint Ádám, Csató József, Fischer Balázs, Forrai Ferenc, Király Gábor, Knyihár Bence, Nagy Géza, Nádor Tibor, Rabóczky Judit, Sinkovics Ede, Varga Virág

A kiállítást megnyitja: 

Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari karának elsőéves hallgatói, Design- és művészetmenedzsment MA: Dimitrov Nikoleta, Domokos Ferenc, Endrész Aliz, Kecze Zsófia, Tóth Lili

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés