bezár
 

irodalom

2023. 03. 07.
Nagykőrösön fogadta harmincezredik látogatóját a Petőfi-busz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Századik állomására érkezett meg pénteken a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) utazókiállítása, Nagykőrösön fogadta harmincezredik látogatóját a tárlat - írja a PIM tájékoztatása alapján az MTI.

Az "Átröpűlök hosszában hazámon" című utazókiállítás a Petőfi Sándor-emlékév alkalmából szeptember 1-jén kezdte az országjárást. A busz útvonala folyamatosan alakul, nyárig többnyire a keleti országrészt és a határon túli településeket veszi célba - hangsúlyozta közleményében a PIM.

Az intézmény egy vándorkiállítást is elindított januártól, "Átröpűlök hosszában hazámon" Tablókiállítás Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából címmel. A Petőfi-buszban berendezett kiállítás koncepcióját adaptáló vándorkiállítás alternatív lehetőséget kínál azon településeknek és intézményeknek, amelyek esetleg nem tudnák megnézni a busz utazótárlatát - emelte ki közleményében a Petőfi Irodalmi Múzeum.

A közleményben felidézték, hogy a tárlat gerincét tíz Petőfi-relikvia és tíz Petőfi-vers adja, a tárgyak az alkotó életét meghatározó "keresztutakat", kapcsolatokat jelenítik meg a költő első nyilvános arcképétől elindulva az 1847-es Petőfi összes költeményei című kötetig, amelyekhez egyrészt irodalomtörténeti érdekességek, portrék, kéziratok, idézetek kapcsolódnak, másrészt pedig felidéznek tíz ismert, kiemelkedő Petőfi-verset is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés