bezár
 

színház

2023. 03. 08.
Zenés utazás a Ferenciek tere alatt a Katona színészeivel
Metró szele borzolja a hajunkat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenés utazás a Ferenciek tere alatt a Katona színészeivel A Katona és a Budapesti Közlekedési Központ közös projektjében a napfényről a föld alá visszük nézőinket a Ferenciek tere metrómegállónál. Nem csak a nézőink, de a szereplőink is lekerülnek a föld alá, ahol a pislogó neon és led fények alatt megmutatják groteszk arcukat, igazodnak és átváltoznak a föld alatti léthez. Igazi összművészeti esemény készül, ahol a színészek mellett képzőművészek veszik birtokba a Ferenciek tere aluljáró különböző tereit.  

A 30 perces performansz célja, hogy különböző művészeti ágak művészei gondolkodjanak és dolgozzanak a metró különböző tereiben, teremtsék meg a metró emblematikus és titokzatos figuráinak az élettereit és karaktereit, az utazóközönség mindennapos helyzeteit állítsák szürreális megvilágításba, hogy a közönség előtt megszülessen a metró eddig ismeretlen világa. Mindezt zene, mozgás, videó installációk, tárgy installációk segítségével. A metró aluljáró egy napra posztapokaliptikus neoantik játszótérré alakul át, a varázslat és valóság egy pillanatra találkozik, és cinkosan összemosolyognak.

Szkéné színház

A Katona József Színház színészeit, a Katona Klub és Táp Színház fiataljait Vajdai Vilmos rendezi.

Az előadás időpontja: március 12., 17 óra
Helyszín: Ferenciek tere aluljáró
Az előadás megtekintése ingyenes, regisztrációt nem igényel.

Játsszák: Jakab Balázs e.h., Jordán Adél, Kanyó Kata e.h., Mentes Júlia, Pásztor Dániel e.h., Rezes Judit, Tasnádi Bence, Vizi Dávid és a Katona Klub és a TÁP Színház fiataljai, a BKK munkatársai: Karácsonyi Klaudia, Pete Judit, Kánnai Csaba, Hornyikné L. Piroska, Fucskó György, Fucskó Györgyné

Videó: Nagy Réka
Zene: Hunyadi Máté
Látvány: a Képzőművészeti Egyetem II. éves látványtervező szakos hallgatói: Csonka Johanna, Osvárt Réka, Szolnoki Minna, Bazsányi Sára, Hegyessy Nóra, Ágfay Mira
Fény: Tóth Bertalan
Hang: Szomszéd Máté
Kellék: Tölli Judit
Maszk: Tóth Barbara
Asszisztens: Fejes Vera, Csonka Laura
Dramaturg: Végh Ildikó
Rendező: Vajdai Vilmos

Az előadás a Budapest 150 emlékév keretében, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés