bezár
 

zene

2023. 03. 10.
Tizenkét kategóriában lehet nevezni a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenkét kategóriában lehet nevezni a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre Tizenkét kategóriában április 6-ig lehet nevezni a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Nyolcvanöt éves a Magyar Operatőrök Társasága, az évforduló alkalmából áprilisban megrendezik a neves operatőrökről elnevezett versenyt, amely során kiosztják a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Díjakat. Magyarország legrégebbi operatőr versenyére a rendezvény weboldalán lehet nevezni - olvasható a közleményben.

Mint írják, a rendezvény alapítói azt tűzték ki célul, hogy felhívják a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira. Azóta évente hagyományos díjátadó részeként jutalmazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai szakembereket, akik egyedülálló és gyönyörű képekkel hozzák közelebb a közönség szívéhez a filmművészetet.

Idén a tavalyi verseny óta elkészült alkotások alkotói és gyártói nevezhetnek. A szervezők játékfilm, TV-film, dokumentumfilm, természetfilm, ismeretterjesztőfilm, portréfilm, kisjátékfilm, diákfilm (diák vizsgafilmek), zenés klip, promóciós videók, valami reklámfilmek kategóriákban, valamint 3D látványtervezők és kivitelezők kategóriájában április 6-ig várják a jelentkezéseket - olvasható az összegzésben.

A Diákfilm kategória versenyzőinek idén is lehetősége lesz elnyerni Magyarország legértékesebb diákfilm díját, a Sparks Kft.-Panavision filmes kameracsomag különdíját, amit 2005-ben Zsigmond Vilmos és Romwalter Béla "Richy" alapított - írják.

A közlemény emlékeztet: a 2004-ben - Novák Emil, a HSC Stábiskola igazgatója által - alapított Aranyszem Fesztivált 2018-ban nevezték el a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról.

A rendezvény főtámogatói többek között a Nemzeti Filmintézet, valamint a Magyar Művészeti Akadémia. A jelentkezési adatlap az alábbi weboldalon érhető el - áll az összegzésben.

Fotó: mma.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés