bezár
 

irodalom

2023. 03. 11.
Petőfi Sándor-est a Várkert Bazárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Petőfi Sándor-est a Várkert Bazárban Petőfi Sándor-estet rendeznek a költő születésének 200. évfordulója alkalmából március 14-én a Várkert Bazárban, az Irodalmi szerelmek sorozatban-írja az MTI.

A Várkert Irodalom Irodalmi szerelmek sorozatában Petőfi Sándor szerelmi költészetén keresztül ismerhető meg a költő, a programot beszélgetések, zenés felolvasószínház és a Sose lesz vége című film színesíti - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a március 14-én 19 órakor kezdődő irodalmi eseményen meghívott vendégekkel elemzik Petőfi életművét és életútját.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Petőfi 200 emlékév tiszteletére forgatta le Somossy Barbara - a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója - a Sose lesz vége című vizsgafilmjét, egy 1868-ban a kunsági betyárvilágban játszódó szerelmi drámát, amelyet A csaplárné a betyárt szerette című Petőfi vers ihletett.

A Petőfi-est vendége lesz Háy János író, Margócsy István irodalomtörténész, Adorjáni Bálint színművész, Kacsó Hanga népdalénekes, Márkos Albert csellista, zeneszerző, valamint a Sose lesz vége című kisjátékfilm alkotói, Somossy Barbara rendező, Koltai Lajos operatőr és a film egyik főszereplője, Szűcs Nelli színművésznő. Az est háziasszonya Juhász Anna irodalmár.

Fotó: Wikimedia Commons

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés