bezár
 

irodalom

2023. 03. 11.
Petőfi Sándor-est a Várkert Bazárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Petőfi Sándor-est a Várkert Bazárban Petőfi Sándor-estet rendeznek a költő születésének 200. évfordulója alkalmából március 14-én a Várkert Bazárban, az Irodalmi szerelmek sorozatban-írja az MTI.

A Várkert Irodalom Irodalmi szerelmek sorozatában Petőfi Sándor szerelmi költészetén keresztül ismerhető meg a költő, a programot beszélgetések, zenés felolvasószínház és a Sose lesz vége című film színesíti - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a március 14-én 19 órakor kezdődő irodalmi eseményen meghívott vendégekkel elemzik Petőfi életművét és életútját.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Petőfi 200 emlékév tiszteletére forgatta le Somossy Barbara - a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója - a Sose lesz vége című vizsgafilmjét, egy 1868-ban a kunsági betyárvilágban játszódó szerelmi drámát, amelyet A csaplárné a betyárt szerette című Petőfi vers ihletett.

A Petőfi-est vendége lesz Háy János író, Margócsy István irodalomtörténész, Adorjáni Bálint színművész, Kacsó Hanga népdalénekes, Márkos Albert csellista, zeneszerző, valamint a Sose lesz vége című kisjátékfilm alkotói, Somossy Barbara rendező, Koltai Lajos operatőr és a film egyik főszereplője, Szűcs Nelli színművésznő. Az est háziasszonya Juhász Anna irodalmár.

Fotó: Wikimedia Commons

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kassák-konferencia az Irodalmi Magazin szervezésében
A FÉLonline búcsúestje a Három Hollóban
Helyzetjel

Más művészeti ágakról

Ruben Östlund: A szomorúság háromszöge
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés