bezár
 

art&design

2023. 03. 16.
Ergy Landau kiállítás a Mai Manó Házban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ergy Landaunak, a magyar és a francia fotótörténet egyik ikonjának munkáiból nyílik retrospektív tárlat Ergy Landau, Budapest – Paris, 1896 – 1967 címmel a Mai Manó Házban. A kiállítás megnyitója 2023. március 21-én, kedden 16 órakor lesz.

A magyar származású Ergy Landau az 1920-as és 1950-es évek közötti Párizs egyik legnépszerűbb női fotográfusa volt, neve azonban már nem ismert a magyar köztudatban. A művész az első világháború utáni időszakban hagyta el Magyarországot, és végül Párizsban telepedett le, itt is nyitotta meg műtermét, ahol haláláig, 1967-ig alkotott. A Mai Manó Ház egy hiánypótló kiállítást hozott létre, melyhez tartozik egy monográfia is, ami a korábban kiadatlan Ergy Landau gyűjtemény feldolgozását tartalmazza.

A megnyitón Baki Péter, a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház igazgatója mond köszöntőt, ezt követően Kathleen Grosset és Laurence Le Guen, a kiállítás kurátorai nyitják meg a kiállítást egy rövid ismertető keretében.

A kiállítás 2023. március 22. és 2023. május 14. között tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés