bezár
 

színház

2023. 03. 18.
A Song of the Goat Theater Budapesten
Három napos fizikai színházi workshopot tart az innovatív lengyel társulat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Song of the Goat Theater március végén érkezik Budapestre. A lengyel társulatot a Sarolta Kulturális és Közéleti Tér hozza Magyarországra, a helyszínt pedig a Radnóti Színház biztosítja. A mesterkurzusra – melyet a budapesti Lengyel Intézet támogat – március 20-ig lehet jelentkezni.

A társulat a hagyományos színházi működés mellett a színház megújításán dolgozik és új lehetőségek után kutat. A színésztréning módszerük különlegessége, hogy összekapcsolja a mozgást, a hangot, a zenét és a szöveget, így zeneiséget alkotva, ezáltal az alkotás zsigeri szinten hat.

Szkéné színház

A workshopot Grzegorz Bral rendező és pedagógus vezeti, ő a társulat alapítója és művészeti vezetője is. Bral a Gardzienice Színházi Társulat tagja, és a varsói Stúdió Színház művészeti vezetője volt korábban, munkásságát számos díjjal ismerték el. A rendező világszerte tart workshopokat és együttműködött már a Manchester Metropolitan Egyetemmel és a londoni Bral Scholl of Actinggal. 

A március 25-én induló workshop középpontjában a koordinációs gyakorlatok állnak, melyek a mozgás és a képzelet egybefonódását segítik elő. A workshop után, március 27-én este 6 órától egy ingyenes szakmai beszélgetés lesz. Résztvevői Grzegorz Bral rendező és a magyar meghívott vendégek és partnerek.

A szakmai beszélgetés helyszíne: Budapesti Lengyel Intézet, 1065 Budapest, Nagymező u. 15.

Jelentkezés: 2023. március 20-ig angol nyelvű önéletrajzzal a workshop.songofthegoat@gmail.com címen

Kép forrása: Song of the Goat Theater 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés