bezár
 

zene

2023. 03. 21.
Országos zenei pályázat középiskolásoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Országos zenei pályázat középiskolásoknak Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából országos zenei pályázatot hirdetett középiskolásoknak Petőfi bandázó elnevezéssel a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

A pályázatra április 16-ig várják az ország középiskolás zenekarainak, zenészeinek megzenésített Petőfi-verseit vagy már megzenésített Petőfi-versek átdolgozásait a petofibandazo@prokultura.hu e-mail címre. A legalább másfél, legfeljebb öt perces zenés videók mellé egy félperces bemutatkozó videót is várnak a szervezők.

A pályamunkák közül a szakmai zsűri ötöt választ ki, amelyeket a zenekarok bemutathatnak az Így írok én! - Petőfi bandázó elnevezésű gálán május 12-én a Liszt Központban. A gálán fellépő hatodik zenekart közönségszavazással választják ki április 17. és május 2. között. A hat zenekar közül a gálán a zsűri választja ki a győztes formációt, amely lehetőséget kap egy profi videóklip elkészítésére.

A Pro Kultúra Sopron a zenei pályázattal egy időben meghirdette az Így írok én! elnevezésű irodalmi pályázatát is, amelyre soproni és környékbeli, 10-14 éves diákok jelentkezhetnek verssel, prózával, novellával vagy más műfajú műveikkel. Az irodalmi pályázat kategóriáinak győztesei szintén meghívást kapnak a gálára, műveik a Soproni Füzetek következő számában is megjelennek.

Képek forrása: Wikipédia

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés