bezár
 

zene

2023. 03. 25.
Leander Szimfonik az Erkel Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Leander Szimfonik az Erkel Színházban A szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar kíséretében ad koncertet Köteles Leander május 13-án a fővárosi Erkel Színházban.

A Leander Szimfonik című produkció legutóbb tavaly év végén a BOK Csarnokban volt látható és hallható. A hazai metál színtér népszerű szereplője, Köteles Leander legismertebb szerzeményeire Pejtsik Péter (After Crying) készített nagyzenekari átiratokat. A koncert vendége Tálas Áron (zongora) és Suha Tamás (hegedű), vezényel Pejtsik Péter.

A Leander Rising, a Leander Kills és az Amigod zenekarból egyaránt ismert, Fonogram- és Petőfi Zenei díjas, 2022-ben az év férfiénekesének választott Köteles Leander először 33. születésnapján - 2018. március 15-én - adott olyan koncertet, ahol legfontosabb dalainak Pejtsik Péter által készített átiratait adta elő nagyzenekari kísérettel. Akkor a nemzeti ünnep tiszteletére elénekelte a Hazám, hazám című áriát és a koncert végén a Himnuszt.

Azóta Budapesten minden évben színpadra állt a Leander Szimfonik produkció újabb és újabb dalokkal kiegészítve a repertoárt, rendre teltház előtt.

A Leander Szimfonik hallható volt már több vidéki koncertszínpadon is. Május 13-án az Erkel Színházban ismét felcsendülnek az újonnan hangszerelt dalok, és egy új átiratot is bemutatnak az est folyamán.

Kép forrása: a Leander Szimfonik hivatalos Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Richard Strauss Rózsalovagja a Holland Nemzeti Operaházban
Roger Waters-koncert, MVM Dome, 2023.04.23.
A pécsi Quartet L'azz formációról
Bartók jazzre gyakorolt hatásának kutatásai

Más művészeti ágakról

irodalom

Bemutatták Iglódi Csaba regényét
A Viszek egy szívet című antológiáról, Pagony, 2023
Helga Flatland, Malte Persson és Lilja Sigurðardóttir a PesText Nordicon
Tárca Svédországból


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés