bezár
 

irodalom

2023. 03. 30.
Idén nem adják át a Libri irodalmi díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén nem adják át a Libri irodalmi díjakat Gazdasági megfontolások miatt idén nem adják át a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat - közölte a Libri-Bookline Zrt.  

 Az irodalmi díjat és a hozzá kapcsolódó irodalmi közönségdíjat a Libri Könyvkereskedelmi Kft. alapította 2016-ban. Kiemelték továbbá, hogy megújult formákban szándékozzák népszerűsíteni a kortárs irodalmat, amellett, hogy más műfajokra, témákra is felhívják a figyelmet.

2022-ben Krasznahorkai László regénye, a Herscht 07769 lett a díjazott, míg a közönségdíjat Bödőcs Tibor és a Mulat a manézs kapta. A 2021-es díjat Bereményi Gézának, Magyar Copperfield című regényének, a közönségdíjat Grecsó Krisztiánnak (Magamról többet) ítélték oda.

„A mindennapi olvasás fontosságát nemzetközi tanulmányok is hangsúlyozzák. Egy, a Sussexi Egyetemen végzett 2009-es kutatás szerint már napi fél óra olvasás is 68%-kal csökkenti a stressz élettani hatásait, és így hosszú távon is képes csökkenteni az életvitelünkből és a környezetünkből fakadó kockázatokat. A Libri ezért szeretne élen járni abban, hogy a kultúra közvetítőjeként felhívja az emberek figyelmét arra, hogy az olvasás révén számos olyan impulzus ér bennünket, ami nemcsak pillanatnyi élményt nyújt, hanem mentális egészségünk megőrzéséhez is hozzájárul” – közölték.

 

 

fotó: libri.magazin.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés