bezár
 

irodalom

2023. 04. 16.
Előrendelhető Juhász Ferenc: Más Petőfi az enyém című könyve
Bemutató: április 22., 19 órakor a MOMKultban
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Április végén jelenik meg a Prae Kiadónál Juhász Ferenc Más Petőfi az enyém című kötete. A bemutatója április 22-én 19:00-tól a MOMKultban lesz, ahol mód nyílik a könyv beszerzésére, és az előrendeléseket is át lehet venni.

Milyennek látta Juhász Ferenc Petőfit? A Más Petőfi az enyém kötet hét fejezetében Juhász különböző életszakaszaiból a költőelődhöz szóló, az őt elemző vagy megidéző lírai és prózai írásokat, eddig sosem látott kéziratokat, első közléseket gyűjtöttük össze. Juhász Ferenc és Petőfi Sándor életét, életművét helyezzük egymás mellé, bemutatjuk költői és eszmei összefonódásukat annak az irodalomtörténeti összefoglalásnak a jegyében, hogy egy emberöltő tükrében máig Petőfi a remények csillaga. Ők voltak a Természet és a Szerelem szerelmesei, de mindketten azt vallották: „a szabadság, a legtöbb, mit adhat önmagának az emberiség!” Juhász szerint Petőfitől halhatatlan munkaszeretetét tanuljuk meg leginkább, s ő az, akit nem kell át- meg újramagyaráznunk. Az ő „hatalmas és tiszta műve maga: a boldogító és világosságot-sugárzó Rejtelem. Így igaz! Műve: ma is: az Égő Rejtelem.” E rejtelem kibontására vállalkozunk.

Juhász Ferencné Kilián Katalin és Juhász Anna prológusával, Debreceni Balázs tanulmányával és Lovász Ádám kísérőtanulmányával.

A kötetet Juhász Ferencné Kilián Katalin, Juhász Anna és Debreceni Balázs állította össze. Szerkesztője Nagy Borbála Réka volt. A borítón Szántó Piroska: Juhász Ferenc, mint Petőfi című grafikája látható (1952, magántulajdon). Szerzőportré: Juhász Ferenc hagyatéka, Gink Károly 

A könyv előrendelhető a Prae Kiadó webshopjában.

Juhász Ferenc: Más Petőfi az enyém

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés