bezár
 

film

2023. 04. 23.
Jótékonysági vetítéssel búcsúzik a Magasságok és mélységek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magasságok és mélységek több mint fél évvel a bemutatója után közönségtalálkozóval egybekötött jótékonysági vetítéssel búcsúztatja a moziforgalmazást. Április 28-án a Premier Kultcaféban Csoma Sándorral, a film rendezőjével és Sümeghy Claudiával, a film egyik producerével is találkozhatnak, akik még nagyvásznon szeretnék elcsípni a Magyar Filmkritikusok által a legjobb első filmnek szavazott alkotást.

A 2022 szeptember 22-én mozikba kerülő, megtörtént eseményeken alapuló Magasságok és mélységek Erőss Zsolt (Trill Zsolt) felesége, Sterczer Hilda (Pál Emőke) szemszögéből ábrázolja a valaha volt talán legnépszerűbb magyar hegymászó elvesztésének fájdalmát, és reményt adó utat mutat a jövő felé. Eddig közel húszezer ember szavazott bizalmat a Magasságok és mélységeknek, amely a moziba kerülése óta eltelt időkben a közönség és a kritika kedvence lett.

A film terjesztése különleges közönségtalálkozókkal indult, a filmet forgalmazó JUNO11 Distribution pedig úgy döntött, hogy a moziforgalmazást szintén egy különleges eseménnyel zárja, amely kapcsán a nézőkkel összefogva egy rendkívül fontos ügy mellé állhat: aki április 28-án 18:30-kor (újra) jegyet vált a filmre, a fogyatékossággal élők munkahelyteremtésén dolgozó Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt is támogathatja, hiszen a jegyekből befolyó teljes bevétel a Premier Kultcafét is üzemeltető szervezethez kerül. Jegyvásárlás kizárólag a helyszínen lehetséges. A jegyek ára egységesen 1800 forint.

A Magasságok és mélységek című életrajzi filmet Csoma Sándor írta és rendezte, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. Az operatőr Tóth Levente, a vágó Márton Dániel, a zeneszerző Balázs Ádám volt. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Curtiz című, többszörös díjnyertes Netflix filmet is jegyző JUNO11 Pictures produkciójában és Romwalter Judit koproducer jóvoltából a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készült.  

Forrás: JUNO11 Pictures

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés