bezár
 

film

2023. 04. 26.
Itthon is elindult idén a nagy európai filmes kihívás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarországon elsőként a magyarhangya csatlakozik ahhoz az Európában évek óta zajló kezdeményezéshez, amelynek keretében évről évre versenyt hirdetnek az európai filmek szerelmesei között, és a győztest elrepítik egy A-kategóriás filmfesztiválra.

A European Film Challenge első magyarországi fordulója április 20-án indult és két hónapig tart. A játék résztvevőinek ez idő alatt 10 európai filmet kell megnéznie, és ennek tárgyi bizonyítékát fel is kell töltenie a kihíváshoz tartozó honlapra, majd posztolni is kell a filmélményről Facebookon vagy Instagramon #europeanfilmchallenge_hu hashtaggel. Mindezzel pontokat lehet gyűjteni, akinek pedig a legtöbb pontja lesz június 20-án, az belépőt nyer az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra, repülőjeggyel és szállással együtt.

A játékban részt vehet bárki, aki elmúlt 18 éves. Filmeket interneten is lehet nézni, ám azokért kevesebb pont jár. Azoknak lesz a legtöbb esélye kijutni, akik moziban néznek kis európai országból származó filmeket, valamint figyelemmel kísérik a pluszpont-szerzési lehetőségeket a kihívás weboldalán és a magyarhangya közösségimédia-felületein.

A tervek szerint még idén szeptemberben indul az European Film Challenge második fordulója, amelynek keretében majd a 2024-es Berlináléra lehet kijutni.

Részletes információk, feltételek, szabályok és részvétel a játékban a europeanfilmchallenge.eu/hu/ oldalon.

Forrás: magyarhangya.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés