bezár
 

irodalom

2023. 05. 08.
Előrendelhető Gráczer L. Tamás: Az Úr szukái című krimije
Bemutató: május 13, 20:30 a margitszigeti Kristályban
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Hamarosan megjelenik a Prae Kiadó Krimi Ma új könyve, Gráczer L. Tamás Az Úr szukái című regénye, mely A budai hóhér sorozat második kötete. A bemutatója május 13-án 20:30-tól a Margó Fesztiválon lesz, ahol Bánhidi Lillával és Gráczer Lászlóval Mészöly Ágnes beszélget.

Buda, 1464. Marcus, a hóhér nap nap után végzi dicstelen munkáját az Úr nevében, a fáradalmakat pedig kedvese, a Molnár utcai fürdőházban dolgozó Regina karjaiban piheni ki. Egy forró augusztusi délutánon azonban az anyakirályné, Szilágyi Erzsébet különös feladattal bízza meg: derítse ki, mi zajlik a Szűz Mária-sziget zárdájában, ahol egyre-másra halnak meg az apácák. Az idő sürget: az ország türelmetlenül várja, hogy Boldog Margitot a pápa végre a szentek sorába emelje, ám a halálesetek mindezt semmissé tehetik, és nemcsak a klastromra, de a zárdát támogató uralkodóra is rossz fényt vethetnek. Míg egyesek Margit túlvilági bosszújára gyanakszanak, amiért az apácák néhány éve szakítottak „az Úr kutyáival”, a Domonkos-renddel, Marcus a titokzatos elhalálozások mögött sokkal evilágibb okokat sejt – ám hogy igazát bizonyítsa, meg kell találnia a gyilkost, legyen az akár szent, akár ember, akár az ördög.

A budai hóhér sorozat második könyvében, A háromfa hölgye című nagy sikerű történelmi krimi folytatásában Marcus, az éles eszű, talpraesett hóhér és Regina ezúttal a Nyulak szigetére indul, ahol a csodák és szentek misztikus világa várja őket, melynek hatása alól az örökké kétkedő hóhér sem tudja magát kivonni.

Gráczer L. Tamás krimije minden ízében izgalmas, lebilincselő olvasmány, a nyomozás hátterében pedig kirajzolódik a Mátyás korabeli Buda és a későbbi Margitszigeten álló zárda szövevényes, ármánykodással és kétes politikai szándékokkal terhes élete.

Bemutató május 13-án, 20:30 órakor a Margó Irodalmi Fesztiválon a margitszigeti Kristályban, csatlakozni az esemény Facebook-oldalán lehet

A könyv előrendelhető a Prae Kiadó webshopjában

A Krimi Ma sorozat korábbi kötetei

Molnár T. Eszter: Szabadesés - Mészöly Ágnes: Rókabérc, haláltúra - Kertész Erzsi: Az átutazó - Cserháti Éva: A sellő titka - Pintér Tibor: A harmónia tébolya - Gráczer L. Tamás: A háromfa hölgye - Mészöly Ágnes: Megrajzolt gyilkosságok, Bánhidi Lilla: Sorsod Borsod

Gráczer L. Tamás: Az Úr szukái

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés