bezár
 

színház

2023. 05. 12.
Hód Adrienn és Szeri Viktor nyerte a Lábán-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hód Adrienn és Szeri Viktor nyerte a Lábán-díjat Szeri Viktor fatigue című szólójának, illetve a brémai Unusual Symptoms és Hód Adrienn, a Hodworks társulat alapítója Harmonia című előadásának ítélte oda a kuratórium a tavalyi év legjobb hazai kortárs táncelőadásááért járó Lábán Rudolf-díjat.

A kuratórium a két nyertes előadás mellett idén különdíjban részesítette Börcsök Boglárkát a The art of movement című dokumentumfilmjéért és a hozzá kapcsolódó Figuring Age performansz-installációért, amelyek létrehozásában alkotótársa Andreas Bolm volt.

Szkéné színház

A 18. Lábán Rudolf-díj átadó ünnepsége a Trafóban zajlott a tavalyi nyertes alkotóhármas, Vadas Zsófia Tamara, Molnár Csaba és Vass Imre konferálásával - olvasható a Trafó Kortárs Művészetek Háza MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A MU Színház és a Trafó által létrehozott Lábán Rudolf-díj kuratóriumának jelenlegi tagja Artner Szilvia Sisso újságíró, Bálint Orsolya tánckritikus-újságíró, Erdődi Katalin független kurátor, dramaturg, Fuchs Lívia tánctörténész-tánckritikus, Králl Csaba tánckritikus-szerkesztő, Komjáthy Zsuzsa tánckritikus, Rényi András esztéta, Százados László művészettörténész és Török Ákos tánc- és színikritikus.

Mint a közleményben kiemelik, "a 2021-ben bemutatott Harmonia alkotói munkájának felszabadító újszerűsége idén tavasszal a Trafóban folytatódik". Mint írják, Hód Adrienn az ArtMenőkkel 2022 ősze óta folytat közös munkát. Az ArtMenők és a Hodworks közös produkcióját Idol címen május 31-én mutatják be a Trafóban.

A kép forrása: https://www.facebook.com/labandij/?locale=hu_HU

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Háztartásbeli (Storytelling-est és balkáni falatozás csak nőknek) a STEREO Művházban
A Becsapódás bemutatója a Loupe Társulat előadásában
színház

Monodráma a pécsi Janus Egyetemen

Más művészeti ágakról

Tanulmány Víkingur Ólafsson videóklipjéről
A Viszek egy szívet című antológiáról, Pagony, 2023
Békés Pál meseregényei a Jelenkornál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés