bezár
 

zene

2023. 05. 19.
Tzumo Trio és Kanyó Dávid az Opusban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tzumo Trio és Kanyó Dávid az Opusban Május 31-én este 20 órakor az Opus Jazz Clubban lép fel Tzumo Árpád zongorán, Torma Rudolf nagybőgőn és Tálas Áron dobon. Vendégként közreműködik Kanyó Dávid fuvolán – olvasható a Budapest Music Center oldalán.

A virtuóz zongorista, Tzumo Árpád az amerikai Monk Institute hallgatójaként végzett, azóta pedig bejárta a világot számos hazai és külföldi produkció közreműködőjeként. Az elmúlt években olyan nagy amerikai sztárokkal koncertezett, mint Wayne Shorter, Terence Blanchard vagy Kenny Garrett, és nem kisebb formátumú billentyűstől leshette el a jazz-zongorázás fortélyait, mint Herbie Hancock. Itthon szólóban, a SoLaTi funky együttesben, népzenei feldolgozásokkal és a maga vezette zenekar élén is sikereket arat. Legutóbbi, Pat Metheny-szerzeményekből kiadott trióalbuma (Tzumo Plays Pat) a szerző elismerését is kiérdemelte. Ezen az estén dobokon a billentyűk mögül is jól ismert Tálas Áron, míg basszushangszeren a legendának számító örök fiatal, Torma Rudi csatlakozik, hogy bemutassák Tzumo legújabb szerzeményeit. A második részben a zenekarhoz a kiváló fuvolaművész, Kanyó Dávid is társul, aki lassan két évtizede játszik a Budafoki Dohnányi Zenekarban, ám gyakran a jazzen keresztül találja meg az utat hangszerei széles körű elismertetéséhez és kreativitásának kibontakoztatásához.

Kép: bmc.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Richard Strauss Rózsalovagja a Holland Nemzeti Operaházban
Egy véletlen darab, a minimalizmus és az új amerikai zene eredete
Decolonize Your Mind Society a Magyar Zene Házában

Más művészeti ágakról

Helga Flatland, Malte Persson és Lilja Sigurðardóttir a PesText Nordicon
Emlékfát és emléktáblát avattak Kabai Lóránt tiszteletére
Beszélgetés Berta Ádám mesekönyve kapcsán a Margón


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés