bezár
 

színház

2023. 05. 22.
Nemzetközi sztárok az Operaházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi sztárok az Operaházban Jacopo Tissi, a milánói Scala balettegyüttesének vendégszólistája és Alejandro Virelles, a berlini Staatsballett principálja is bemutatkozik a Magyar Nemzeti Balett művészeivel szombaton a VII. Nagy Iván Nemzetközi Balettgálán a Magyar Állami Operaházban.

Az esten, amelyen a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei is közreműködnek, a Magyar Állami Operaház Zenekarát Kovács László dirigálja. Az egyik első koncertszámban lép a közönség elé Jacopo Tissi, a milánói Scala balettegyüttesének vendégszólistája, aki 2016-tól az ukrajnai háború kitöréséig a moszkvai Bolsoj Színház első olasz művésze és principálja volt, korábban pedig a Bécsi Állami Balettben és a milánói Scala balettegyüttesében lépett fel.

Szkéné színház

Jacopo Tissi a gálán Melnyik Tatyjana, a Magyar Nemzeti Balett principálja partnereként A bajadér Marcus Petipa-féle koreográfiájából ad elő részletet Solymosi Tamás, Mirzoyan Albert és Balaban Cristina színpadra állításában, közreműködik Wakabayashi Yuki címzetes magántáncos, García Carriera Claudia magántáncos, Surmava Ekaterine címzetes magántáncos, valamint a Magyar Nemzeti Balett művészei.

A gála fináléjában lép közönség elé Alejandro Virelles, aki 2018 óta a Berlini Állami Balett principálja. A művész korábban a Kubai Nemzeti Balett, a Barcelona Ballet, a Boston Ballet, az Angol Nemzeti Balett és a Bajor Állami Balett vezető szólistája volt. Az esten a Don Quijote pas de deux-jét mutatja be Melnyik Tatyjana partnereként Alekszandr Gorszkij koreográfijával, Mirzoyan Albert próbavezetésével.

A gála további részében a Magyar Nemzeti Balett vezető művészei olyan koncertszámokban lépnek közönség elé, mint Jules Perrot Esmeraldájának pas de deux-je (előadja: Beck Maria principál és Balázsi Gergő Ármin principál, a 2022/2023-as évad Étoile-ja, balettmester: Mirzoyan Albert), vagy A. Vaganova Diana és Actéon pas de deux-je (előadja: Lee Yourim magántáncos és Kiyota Motomi tánckari művész, balettmester: Balaban Cristina).

Az évadban ugyancsak a gálán látható egyedül Sol León és Paul Lightfoot Sad Case és Hans van Manen 5 tangó című koreográfiája, előbbiben Takamori Miyu, a 2022/2023-as évadban a Magyar Nemzeti Balett Kamaraművésze és Taravillo Mahillo Carlos grand sujet-k, Palumbo Valerio címzetes magántáncos, valamint Furuhashi-Huber Ines és Kiyota Motomi tánckari művészek lépnek fel (balettmester: Balaban Cristina), utóbbian Felméry Lili magántáncos és Leblanc Gergely principál táncol szólót (balettmester: Szirb György).

A Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei a Paquita polonéz táncbetétjét mutatják be Petipa koreográfiájával (betanító balettmesterek: Chernakova Olga és Kirejko Dmitrij Taraszovics). Továbbá a növendékek előadják Milongeando en el 40 címmel Kovács Dénes tangókoreográfiáját is, a Tango Harmony Budapest közreműködésével.

Kép forrása: opera.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés