bezár
 

zene

2023. 05. 28.
Három koncerttel vár a Gólya
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 1-jén három koncerttel várja az érdeklődőket a Gólya: 20:00 órakor Etro Melede bemutató, 21:00 órakor Abszolút Beginners, 22:00 órakor pedig Guta! – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal. 

ETRO MELEDE

Az improvizációkból felépülő, rituálészerű performansz a koncert és a táncelőadás határán áll. Közösségi, interaktív eseménynek is tekinthető annak ellenére, hogy a közönség aktívan, direkt módon nem válik az események részévé. A tapasztalat és az átélés az, ami kimozdítja a passzív befogadó szerepből, ez pedig az előadás rituális természetének köszönhető. Az előadók tovább adják a jelenlévőknek, ami az elszemélytelenedett tudatállapotukban megszólal bennük. 

Fellépők: Bitó Katalin (tánc), Makay Anna (ének, elektronika), Papp Zsófia (kosztüm).

 

 

ABSZOLÚT BEGINNERS

Vera és Rozi gazdag barátságából sarjadt ez a műfajokat figyelmen kívül hagyó interdiszciplináris kollektíva.

"Hamarabb volt koncert meghívásunk, mint számaink, ez ösztönző erővel hatott ránk, hogy fixáljuk melodikus történetfoszlányainkat és megtanuljuk bekapcsolni az erősítőt. Nem a technikán van itt a hangsúly, hanem a tapasztalatokon és a jókedélyen. Kodály szemléletét vallva hisszük, hogy a zene mindenkié" – nyilatkozták.


Kemény Rozi billentyűn és egyebeken, Szabó Veronika gitáron és egyebeken.

GUTA!

Torkon ragadó basszusok, trance hárfák és fémes robot népdalok szelik a levegőt, a kelet-európai poliritmikával összeölelkezve. Műfaj? BPM? Bármi mehet, fiatal ravereknek, oldschool arcoknak és ambient élvezőknek, a világgal halálukig ismerkedőknek. Guta! Jótékonysági zeneválogatás társ-kurátora, albumajánló a The Wire magazinba, panelbeszélgetéseken vendég, leállítják a szett közepén mert death metált játszik, percekkel a szettjei előtt ér oda mert “túlságosan szorongtam”, aztán a szett közben gumicukrokat osztogatva csábítja el a közönséget Párizs, Prága, Pozsony, Budapest, Krakkó és Bécs intim klubjaiban – annyira Guta!

Az esemény linkjét itt lehet megnyitni.

Képek: Makay Anna, Bitó Katalin

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés