bezár
 

film

2023. 06. 04.
Megérkezett az új magyar disztópikus film előzetese
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Megérkezett az A másik érintése előzetese. A játékfilm premierjére a Magyar Mozgókép Fesztiválon, június 9-én 17 órakor kerül sor a veszprémi Hangvillában.

A film egy olyan disztópikus világban játszódik, ahol egy ismeretlen vírus képtelenné teszi az embereket arra, hogy megérintsék egymást. A főszereplők egy anya, egy apa és a fiúk, akik közösen keresik a kiutat ebben a sajátos roadmovie-ban. A történet jelene télen, Európa legnagyobb tavánál játszódik, ahol a táj jeges és hideg. És csak a visszaemlékezésekkor találjuk magunkat a meleg nyárban. Amikor még minden rendben lévőnek látszott – áll A másik érintése szinopszisában.

Az emberi érintésről szóló mozifilm független produkcióként valósult meg, a veszprémi SzeretFilm Stúdió gyártásában, koprodukcióban a Greenbox és az Origo Filmstúdiókkal. A filmet magánszemélyek, cégek, szervezetek szponzorálták a közvetett állami támogatás mellett, producerei Turós-Máté Kinga, Somlai Dávid, Ruzsinszki Ádám és Buvári Tamás.

A filmet Buvári Tamás rendezte. Főszereplői Orbán Levente (Kojot, Saul fia), Trokán Anna (Szeretföld, Magdolna), Cservák Zoltán (Saul fia), továbbá felbukkan benne Trill Zsolt, Danis Lídia, Kálid Artúr, Nagy Katica, Egyed Attila és Epres Attila is. Operatőre Tóth Zsolt, vágója Nemes Tímea voltak.

A játékfilm legjobb hangmester és legjobb zeneszerző kategóriában kapott jelölést a Magyar Mozgókép Díjra. A hazai szeptemberi moziforgalmazást megelőzően A Másik érintése román és lengyel filmfesztiválokon vesz részt.

Forrás: SzeretFilm Stúdió

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés