bezár
 

irodalom

2023. 07. 26.
Katona Ágota nyerte a PesText irodalmi pályázatának szakmai díját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Katona Ágota nyerte a PesText irodalmi pályázatának szakmai díját Katona Ágota nyerte a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál idei, Felhők hívószóra kiírt irodalmi pályázatának szakmai díját Négyzeteken keresztül látjuk az eget című alkotásával - tájékoztatták a szervezők az prae.hu művészeti portált szerdán.

Katona Ágota 1989-ben született Balassagyarmaton, 2008 óta Budapesten él. Az ELTE esztétika-magyar-szerkesztői ismeretek szakán végzett, verset és prózát ír, kollázsokat készít. Első kötete Kezdetben, mégis vihar címmel 2021-ben jelent meg a Fiatal Írók Szövetségénél - áll a közleményben.

A közleményben kiemelik, hogy az irodalmi pályázat zsűrizése két körben zajlott, az előválogatás után került a legjobb tizenegy pályamű az elismert szakemberekből, Visky Andrásból, Lövétei Lázár Lászlóból, valamint Vados Annából álló főzsűri elé.

A szakmai, valamint a tíz további döntős közül a közönségdíj nyertese 300 ezer forint díjazásban részesül, valamint mindkét írás megjelenik angol fordításban a The Continental Literary Magazine-ban, és magyarul a fesztivál zinjében.

A tizenegy döntős mű elsőként a SZIFONline irodalmi portálon olvasható, a közönségdíjra pedig mától lehet szavazni augusztus 25-ig a https://www.szifonline.hu/pestext/pestext-2023 internetes oldalon.

A szerzők fellépési lehetőséget kapnak a szeptember végi, világirodalmi fókuszú PesTexten, amelyet szeptember 27. és 30. között, ötödik alkalommal rendeznek meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület és a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében. A program támogatói a Magyar Kultúráért Alapítvány, a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint a Nemzeti Kulturális Alap - áll a közleményben.

 

 

Fotó: Tinordi-Karvaly Bence 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Grecsó fivérek estje
Összefoglaló a 2023-as FISZ Junior felolvasóestjéről
Bemutatták a Neon-Budapestet, egy mémoldal politikai szatíráját
Tárca a 2023-as FISZ-táborról

Más művészeti ágakról

gyerek

Október 7-én és 8-án színes programok a múzeumban
Rómeó és Júlia 2. avagy a Gyönyörök Palotájának könyvbemutatója
Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés