bezár
 

art&design

2023. 08. 22.
Szárnyalás-Vol-Flight. Reigl Judit figurális festészete
Megnyitó: augusztus 22., kedd, 17:00
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Várja az érdeklődőket a Kiscelli Múzeum és a Fővárosi Képtár a Szárnyalás–Vol–Flight. Reigl Judit figurális festészete című kiállítás megnyitóján. Köszöntőt mond Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete, a kiállítást megnyitja Alföldi Róbert, színész, rendező. A megnyitó időpontja: augusztus 22., kedd, 17:00, helyszíne: Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár, Templomtér.

Reigl Judit születésének 100. évfordulóját kiállításokkal ünnepli számos európai és hazai múzeum. A Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár tárlata a berlini Neue Nationalgalerie és a budapesti Szépművészeti Múzeum kiállításait köti össze: míg az előbbi a művész legismertebb alkotói korszakát, az 1950-es és 1980-as évek közötti festményeit tekinti át, az utóbbi Reigl munkásságának első és utolsó éveiből válogat. A Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár e két kiállítás törzsanyaga közötti periódusra fókuszál, és első ízben mutatja be, milyen jelentős helyet foglalt el Reigl Judit egész életművében az emberábrázolás.

Kurátorok: Cserba Júlia, Gát János, Róka Enikő

A kiállítás megtekinthető: 2023. augusztus 23. – 2023. október 27.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról

Más művészeti ágakról

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
A Grecsó fivérek estje
Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés