bezár
 

zene

2023. 08. 28.
Luz Casal a Belvárosi Színházban ad koncertet az Hola Budapest fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Luz Casal a Belvárosi Színházban ad koncertet az Hola Budapest fesztiválon Luz Casal spanyol énekesnő a Belvárosi Színházban ad koncertet az Hola Budapest fesztiválon, amelyet szeptember 30. és október 1. között rendeznek meg Budapesten.

A Budapest Brand Nonprofit Zrt., a magyarországi Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intézet támogatásával, spanyol kulturális szervezetek együttműködésével szervezett kulturális fesztivál az Európai Unió soros elnöki posztját betöltő Spanyolországot és az egyesítésének 150. évfordulóját ünneplő Budapestet ünnepli - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fesztiválon a spanyol zene és tánc, a gasztronómia, valamint művészeti programok kapnak helyet a nyolcadik kerületi a Palotanegyedben.

A nemzetközileg elismert énekesnő, Luz Casal koncertjének vendége a Váczi Eszter & Quartet lesz október elsején. A spanyol énekes pályája az 1980-as években kezdődött, azóta már több, mint ötmillió lemezt adott el világszerte.

A Lőrinc pap téren szeptember 30-án Jesús Mendez spanyol flamencoénekes és Pirók Zsófia magyar flamencotáncos közös előadása lesz látható, amely után a közönséget közös táncra invitálják majd az előadók. Az andalúz La Bejazz Borbély Mihállyal és barátaival a dzsessz és folkzene találkozását mutatja be szeptember 30-án a Mixátban, a flamencót hárfán megszólaltató Ana Crismán és Lukács Miklós előadása pedig a Premier Kultcaféban lesz október elsején.

Egy irodalmi felolvasással színesített egyházzenei koncerttel is készülnek a szervezők, amelynek műsora a kora középkortól a barokkon át a 21. századi zenéig ívelve spanyol és magyar szerzők műveiből válogat. A különleges koncerten imák szólalnak meg latinul, spanyolul és magyarul orgonazenével kiegészülve, a Zeneakadémia Egyházzene Tanszéke tanárainak és hallgatóinak előadásában szeptember 30-án a Lőrinc pap téren. A koncert Spanyolországból érkező vendége lesz Xabier Urtasun Eraso orgonaművész.

Spanyol és magyar utcai hagyományokat megörökítő fotósorozatból nyílik kiállítás a FőFotó Galériában, az EatArt Galleryben pedig spanyol és magyar művészek párbeszédbe állított alkotásait lehet megtekinteni. A Culinary Institute-ban Tapaskészítő workshopon lehet részt venni szeptember 30-án, a Magyar Építőművészek Szövetségének épületében pedig  kultúrtörténeti előadással egybekötött ételkóstolót tartanak október elsején.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés