bezár
 

zene

2023. 09. 04.
Szeptember 7-én kezdődik az érdi dzsesszfeszivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember 7-én kezdődik az érdi dzsesszfeszivál Szeptember 7. és 10. között várja az érdeklődőket az AVL-Érdi Jazz Fesztivál koncertekkel, tárlattal és irodalommal.

A fesztivál fellépői Magyarországról, az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából és Lengyelországból érkeznek dzsessz-rock, blues, kortárs dzsessz és kubai ritmusokkal - közölték a szervezők az MTI-vel. A Jazz és irodalom műsorban Pozsár Eszter fuvola- és szaxofonművész és Szabó T. Anna író, költő lép fel szeptember 7-én este az AVL Székházban.

prae.hu

Szeptember 8-án kiköltözik a fesztivál a Magyar Földrajzi Múzeum festői kertjébe, a fedett kocsiszínbe, ahol az angol Polly Gibbons énekesnő és Oláh Krisztián kvartettjét hallgathatja meg fél 6-kor a közönség. Ezt követően lengyel és magyar művészek tartanak lemezbemutatót, a Vas Bence-Bukowski-Szmanda Trióhoz Fekete-Kovács Kornél és Gyárfás István csatlakozik.

Szeptember 9-én Hollai Krisztina és az érdi Homolya Gábor képzőművész az Érdi Galériában tart tárlatbemutatót a fél 6-kor kezdődő koncert előtt. Az Udvardi Márton trombitás által jegyzett Ég Alatti 5 zenekar Baló Sámuellel és Baló Istvánnal mutatja be legújabb lemezét, majd a Jimi Hendrix dzsesszesített feldolgozásait játszó Halper-Hendrix Experimenthez az amerikai bluesénekes, Ric Toldon és Oláh Kálmán dzsessz-zongorista csatlakozik.     

Az utolsó napon a fiatalok mutatkozhatnak be. Idén Jákli Zsófi basszusgitáros és Majercsik Lili énekesnő új zenekara lép fel, majd az energikus kubai énekesnő, Elsa Valle és zenekara zárja a fesztivált. A dzsesszfesztivál már augusztus közepén elkezdődött Százhalombattán a Summerfesttel való új együttműködés keretében, de a hagyományos fesztivál szeptember 7-én indul Érden. A részletes program a www.erdijazzfesztival.hu oldalon olvasható.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
(Súlyosan elfogult vélemény)
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés