bezár
 

art&design

2023. 09. 04.
Első alkalommal adták át a MOME Aurum Futuri-díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első alkalommal adták át a MOME Aurum Futuri-díjait Első alkalommal adták át az Aurum Futuri kiválósági díjakat, amellyel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) oktatóit és kutatóit ismeri el - tájékoztatta a MOME az MTI-t szombaton.  

Első alkalommal Csernátony Fanni egyetemi adjunktus és Fehér Bori tudományos főmunkatárs, a MOME Innovációs Központ Social Design Hub vezetője érdemelte ki a kitüntetést - áll a közleményben.

Az Aurum Futuri kiválósági díjakat a fenntartó Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány és az egyetem közösen hívta életre. A kitüntetésben - amelyre az intézmény munkatársai és diákjai is felterjeszthettek jelöltet - a MOME legkiválóbb oktatói és kutatói részesülhetnek, a díj neve pedig az oktatók és kutatók jövőformáló tevékenységére, értékeire, a "jövő aranyára" utal - közölte az intézmény.

Mint írják, a tárgyi és pénzjutalommal is járó kitüntetést elsőként két olyan szakember vehette át, akik sokat tettek azért, hogy korszerű nemzetközi designmódszertanokat ismertessenek meg a magyar felsőoktatás hallgatóival, új, innovatív képzési formák jöjjenek létre, emellett gyerekek és hátrányos helyzetű települések lakóinak életminőségét is hatékonyan tudták javítani a design eszközeivel.

A tájékoztató idézi Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnökét, aki szerint egy egyetem mindennapi eredményessége oktatóinak és kutatóinak munkáján, teljesítményén múlik. "Céljaink, nemzetközi ambícióink is csak az ő megbecsülésükön keresztül érhetők el. A MOME modellváltásának részeként előbb döntöttünk az egyetem történetének legnagyobb béremeléséről, az Aurum Futuri-díjakkal pedig külön is elismerjük, példaképpé emeljük a legkiválóbbakat" - hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

Csernátony Fanni DLA egyetemi adjunktus a service designerkedés mellett design módszertanokat oktat, kutat és fejleszt. A díjazott több innovatív képzési program létrehozásában vállalt kiemelkedő szerepet. Olyan szemléletváltó munkák megalkotásában vett részt, mint a Designgondolkodás az iskolában című kézikönyv, kutatóként pedig az érintetteket bevonó, participatív módszerekre fókuszál.  

Fehér Bori DLA tudományos főmunkatárs a MOMÉ-n az elmúlt közel másfél évtizedben szociális design és építészeti kutatással foglalkozott, elsősorban hátrányos helyzetű közösségek fejlesztésére fókuszálva, számos példaértékű kutatási projektje közül a legutóbbiak egyike a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen megvalósított "Jelenlét Mezői" projekt - áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A Fától az erdőt című kiállításról
art&design

Interjúk a Csontváry 170 kiállítás látogatóival
art&design

Avagy a neves borrégió jegyajándéka a kortárs művészetnek
Ékszerek, textiltárgyak

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Rebecca Dautremerrel a PesTexten
A marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadása a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Kayla Czaga: Biztonsága érdekében, kérem, kapaszkodjon
Velencében láttuk Reisz Gábor legújabb filmjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés