bezár
 

irodalom

2023. 09. 06.
Számos népszerű és több elsőkötetes író a PécsLiten
Részvételükkel tartják meg az idei irodalmi fesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hat napon át, tíz helyszínen ötven programmal várja az érdeklődőket az idén harmadik alkalommal megrendezett PécsLIT irodalmi fesztivál szeptember 11. és 16. között a baranyai vármegyeszékhelyen.

A Csorba Győzőről elnevezett megyei könyvtár és a pécsi Jelenkor folyóirat közös rendezvényéről utóbbi honlapján kiemelik: az eseménysorozatra számos újkötetes szerző érkezik, ismét lesznek rajta irodalmi gyermekprogramok, de külföldi vendégek is érkeznek a fesztiválra.

Közölték: a pécsi Művészetek és Irodalom Háza, a Tudásközpont és a város különböző könyvtárai mellett ezúttal a Civil Közösségek Házában, a Pécsi Horvát Színházban, a Pécsi Zsidó Hitközségnél, vendéglátóhelyeken valamint a Zsolnay Negyedben is tartanak rendezvényeket.

A programok közül kiemelték az író-olvasó találkozókat, beszélgetéseket, amelyek például Závada Péter, Nyáry Krisztián, Kiss Tibor Noé, Milbacher Róbert, Nádasdy Ádám, Krusovszky Dénes, Grecsó Krisztián, Nádas Péter, Tompa Andrea, Oravecz Imre, Peer Krisztián, Nádasdy Ádám, Szeifert Natália és Varró Dániel részvételével zajlanak majd.

A fesztivál legtöbb programja ingyenes, néhány rendezvény ugyanakkor jegyváltáshoz vagy regisztrációhoz kötött. További információ a fesztivál Facebook-oldalán és honlapján, a pecslit.hu címen található.

A Prae-családdal kapcsolatos programok

Szeptember 11., 17:00 Egyszerre egy beszéljen – könyvbemutató beszélgetés Turi Tímeával

Szeptember 13., 17:00 PécsLIT OFF | Kelet-európai irodalmi folyóiratok (1945–2004) – kerekasztal-beszélgetés (L. Varga Péter és Balogh Endre részvételével)

Szeptember 14., 17:00 Bertók-újraolvasó Platon Karataev duó: Balla Gergely és Czakó-Kuraly Sebestyén

A programokról a fesztivál Facebook-oldalán is lehet tájékozódni

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés