bezár
 

irodalom

2023. 09. 10.
Idén is megrendezik a Fehérvári Irodalmi Napokat
2023. szeptember 14-16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok közösségi irodalmi fesztivál, amelyet 2016 után nyolcadik alkalommal rendeznek meg Székesfehérváron. A városban az elmúlt évtizedben több helyszínen zajlottak sikeres irodalmi sorozatok, és zajlanak ma is, a FIN célja, hogy ezeket összefogja, és egy több napos fesztivál keretében tárja az irodalom iránt érdeklődők elé.

Az eseménysorozat alkalmat nyújt arra, hogy a város különböző kulturális színterei is bemutatkozzanak, és kapcsolatot teremtsenek a kortárs képzőművészet, a huszadik századi képzőművészet, a gasztronómiai hagyományok, a mai szubkulturális terek, a hagyományos kulturális intézmények és a kortárs irodalom között.

Elindult a FIN - Fehérvári Irodalmi Napok adománygyűjtő kampánya, az érdeklődők lehetőségeikhez mérten támogathatják a FIN megvalósulását itt, hogy továbbra is független, minőségi és valóban közösségi fesztivál maradhasson.

A fesztivál első számú partnerei a nézők, a helyi és országos irodalomkedvelő közösség tagjai. A FIN a Szépírók Társasága, városi közművelődési intézetek (Fejér Megyei Levéltár, Szent István Király Múzeum), vendéglátóhelyek (Petz Söröző), helyi és környékbeli vállalkozások (Könyvek Boltja, 972 sörfőzde, ALTO Nyomda, LogSol Kft.), helyi szervezetek (Fehérvári Heti Betevő, Garami Richárd Alapítvány) és a közönség összefogásából jön létre. Egyéni támogatóik az Adjukössze.hu adománygyűjtő portálon keresztül, illetve támogatói jegyek megvásárlásával segítik a fesztivált. A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok arculatának megtervezésével Varga Gábor Farkas, a nyomdai munkákkal pedig az ALTO Nyomda támogatja a fesztivál megvalósulását.

 

PROGRAM

szeptember 13., szerda (0. nap)
18:00 ÍRÓK A NYOMDÁBAN: Karafiáth Orsolya. Nyomdalátogatás, beszélgetés, felolvasás. Moderátor: Czinki Ferenc
(ALTO Nyomda, Irányi Dániel utca 6.)

szeptember 14., csütörtök (1. nap)
18:30 MEGNYITÓ: Pallag Zoltán
19:00 A MURÉNA MOZGÁSA: Závada Péter új verseskötetének bemutatója. Moderátor: Czinki Ferenc.
20:00 ÖREG BANDA: Kollár-Klemencz László szólókoncertje
(MNL Fejér Megyei Levéltár, Szent István tér 2-3.)

szeptember 15., péntek (2. nap)
17.00 ÉS MOST KELLETLEN ELRUGASZKODOM: Szálinger Balázs gyűjteményes verseskötetének bemutatója. Moderátor: Czinki Ferenc
(Könyvek Boltja, Ady Endre utca 18.)

szeptember 16., szombat (3. nap)
PETZ GASZTRODÉLUTÁN
17.00 FERENCESEK FŐZTJE – Szakácskönyv Csíksomlyóról az 1690-es évekből: Beszélgetés és főzés Saly Noémivel. Moderátor: Czinki Ferenc
19.00 KIKÖTŐ: cserihanna lemezbemutató koncertje
20.30 GARÁZSKONCERT: Víg Mihály szólóestje
(Petz Söröző, Bőrgyár u. 23.)
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés