bezár
 

zene

2023. 09. 12.
Az otthon fogalmának kérdésével foglalkozó művészeti program a Bethlen Téri Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az otthon fogalmának kérdésével foglalkozó művészeti program a Bethlen Téri Színházban Nemzetközi művészek közreműködésével HoME címmel installáció és kiállítás, Moment to Land címmel zenés színházi előadás várja a közönséget szeptember 19-én, Budapesten a Bethlen Téri Színházban, a HoME - House. Music. Europe program részeként.

A programban tizenkét különböző műfajokhoz, művészeti ágakhoz tartozó magyar, osztrák, spanyol és szerb művészek az otthon fogalmáról, a szűkebb és tágabb értelemben vett közösségeikről gyűjtöttek össze benyomásokat, és ezekből később művészeti alkotásokat hoztak létre - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A szeptemberi eseményen a #HoME projekt három fázisa lesz együtt látható: a HoME installáció, a HoME kiállítás, ami hét különböző típusú audiovizuális alkotás gyűjteménye, valamint a programban résztvevő művészek zenés színházi, 70 perces előadása, a Moment to Land.

A művészek között vannak elektronikus és hangszeres zeneszerzők, előadóművészek, táncosok, színházi alkotók. A projekt ötletadója és művészeti vezetője Gryllus Samu, "akinek kiindulási pontja a közösség emlékezetének megismerése, az egyéni és a kollektív narratívák valamiféle összeegyeztethetőségének gondolata volt" - olvasható a tájékoztatóban.

A HoME programot Ausztria, Magyarország, Spanyolország és Szerbia újzenei szervezetei, illetve ezek művészeti vezetői hozták létre. A művészek kiválasztása nyílt pályázati felhívás útján történt.  

A HoME projekt kiállítása szeptember 22-ig lesz látható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES
Tanulmány Víkingur Ólafsson videóklipjéről
A pécsi Quartet L'azz formációról

Más művészeti ágakról

gyerek

Megjelent Dániel András 20. Kufli-kötete
gyerek

Október 7-én és 8-án színes programok a múzeumban
Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés