bezár
 

színház

2023. 09. 16.
A Nyitás napja - Radnóti Színház a Margitszigeten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nyitás napja - Radnóti Színház a Margitszigeten Rendhagyó módon a margitszigeti Kristályban tartja a Radnóti Színház évadnyitó minifesztiválját, a Nyitás napját vasárnap.

A kitelepülés fő indoka, hogy az ingyenesen látogatható esemény akadálymentesen, mindenki számára elérhető legyen. A színház ezzel a gesztussal is szeretné felhívni a figyelmet a nyitottság fontosságára - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, a Radnóti Színház épületének csak a színházterme akadálymentes, ezért választották a margitszigeti Kristály Színtért az évindító nyílt nap helyszínéül.

A Radnóti Színház társadalmi ügyek mellett elkötelezett emberek közössége, ezért hívták életre tavaly a 14 ügyet is; minden színész egy számára fontos társadalmi problémát választott - idézik a közleményben Kováts Adél igazgatót.

"Az én ügyem az akadálymentesítés volt, amelyben a családom személyesen is érintett. A nyílt napunk akadálymentessé tétele nem csak nekem fontos, ez lehet mindannyiunk közös ügye" - mondta.

A Nyitás napja több helyszínen, párhuzamos programokkal várja a közönséget 13 órától.

Az Üvegteremben A test rajzolta útjaink, a Radnóti Ifjúsági Műhely részvételi színházi előadása látható kerekesszékes szereplőkkel. Ezt követi egy beszélgetés, amelynek témája az akadálymentes alkotás és színházbajárás.

A délután folyamán látható lesz az Ikrek hava, majd Kováts Adél, a négy rendező (Alföldi Róbert, Nagy Péter István, Szikszai Rémusz, Mohácsi János) és a színészek ízelítőt adnak az évad új bemutatóiból, a 3tél, az Istentelen ifjúság, az Oidipusz és A tanítónő című darabokból.

A programban szerepel a nézők által küldött mondatokból összeállított Így írtok ti Schneider Zoltán vezetésével, a rendezvényt a Trio Sordini és a színészek közös koncertje zárja.

Gazdag kísérőprogramokkal is készül a színház. Lesz Rapid randi, ahol a néző 1 percet kap 1 színész idejéből, Radnóti tematikájú Kocsmakvíz és filmvetítés a Kristály Mozitermében, ahol fogyatékkal élőkről szóló vagy általuk készített kisjátékfilmeket és dokumentumfilmeket vetítenek egész délután.

Ezen a napon kedvezményes jegyvásárlásra is lehetőséget ad a színház.

A Kristály udvarán a SUHANJ! Alapítvány akadálypályával, bizalomfutással és észlelési játékkal készül. A szemléletformáló programjaikon bárki a fogyatékossággal élő emberek helyzetébe képzelheti, és különböző helyzetekben ki is próbálhatja magát az érintett animátorok és az alapítvány önkénteseinek segítéségével.

Az akadálymentesítés jegyében a fő programokon közreműködik Vörös Zsolt jelnyelvi tolmács.

A rendezvény programja a https://radnotiszinhaz.hu/repertoar/a-nyitas-napja/ linken érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Üvegcipő a Vígszínházban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés