bezár
 

irodalom

2023. 09. 20.
Pályázatot hirdet az Előretolt Helyörség Íróakadémia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályázatot hirdet az Előretolt Helyörség Íróakadémia A pályakezdő szépíró kategóriában közzétett felhívás szerint idén is tíz alkotó részesülhet jelentős szakmai és a későbbiekben anyagi támogatásban.

A közleményben ismertetik, olyan 18 és 25 év közötti tehetségek jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek önálló szépirodalmi kötettel, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket, és úgy érzik: alkotói pályájuk kibontakozását elősegítheti az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatóinak iránymutatása, szakmai tapasztalata, egy alkotói közösséghez való tartozás, a pályakezdés nehézségeinek áthidalásához nyújtott szakmai, szellemi és a későbbiekben anyagi támogatás.

Az íróakadémiai képzés időtartama három tanév. A képzés első tanévében a KMTG a pályázat nyerteseinek tanulási és továbbképzési lehetőségeket kínál jeles írók irányításával, továbbá a pályázat nyertesei korszerű önmenedzselési módszereket sajátíthatnak el.

A képzés második tanévétől, azaz a 2024/25-ös tanévtől kezdődően a pályázat nyerteseinek a KMTG egy tanévre szóló, havi nettó százezer forint művészeti tanulmányi ösztöndíjat ítél oda.

Amennyiben a növendék teljesíti az Íróakadémia szakmai elvárásait, a KMTG további egy tanévre szóló a szerződést köt vele.

A KMTG közreműködik továbbá a szerzők arra érdemes műveinek megjelentetésében, író-olvasó-találkozók, fellépési lehetőségek szervezésében, gondoskodik a médiajelenlétről, valamint elősegíti a szerzők szakmai érdekeinek érvényesítését.

A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy az Íróakadémia által biztosított képzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Számos tehetséges és elhivatott pályakezdő élt a felkínált lehetőségekkel, és lépett önálló kötettel az irodalomkedvelő, műértő közönség elé - írták a közleményben.

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia gondozásában, az Enumeráció című debütsorozatban a képzésben részt vevő ifjú szerzők tollából már 29 kötet jelent meg és továbbiak várnak kiadásra.

2018-2023 között az Íróakadmia oktatói és akadémistái több mint 150 kitüntetést, díjat és szakmai ösztöndíjat nyertek el. Emellett szakmai munkájuk minőségét mutatják a kritikai és az olvasói visszajelzések is - írták.

A pályázatokról további információ a KMTG honlapján érhető el.
 

Fotó: www.kmtg.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Hévíz Kulturális folyóirat a Nyitott Műhelyben bemutatta idei harmadik lapszámát.
irodalom

Október 25-ig lehet jelentkezni a PKÜ által megrendezett Kossuth-szónokversenyre
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 5. nap

Más művészeti ágakról

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés