bezár
 

art&design

2023. 10. 23.
Megnyílt a 13. Art Market Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
4 kontinens 100 kiállítójával, különleges kulturális csemegékkel készül a közönség fogadására Közép- és Kelet-Európa legnagyobb művészeti vására.

Az Art Market Budapest jóvoltából néhány napra újra Budapest válik Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelyévé: 2023. október 19-22. között Közép- és Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi vására, Magyarország leggazdagabb kortárs képző- és fotóművészeti válogatása 4 kontinens közel 30 országából mintegy 100 kiállító választékát hozza el a közönségnek.Fotó: Art Market Budapest

A 13. alkalommal megnyíló nagyszabású művészeti esemény idején és annak helyszínén, a Bálna Budapest épületében kerül megrendezésre Art Photo Budapest néven Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására és a négynapos Inside Art nemzetközi művészeti és műtárgypiaci konferencia is. Az Art Market Budapest kiállítótereiben és közel félszáz kísérőprogramján ezúttal olyan témák kapnak kiemelt figyelmet, mint kultúránk fenntarthatósága, a művészeti alkotómunkának az ingatlanberuházásokra való kiterjesztése, vagy a digitális kor vizuális kultúránkra gyakorolt hatása. A művészeti vásárok között a világon elsőként az Art Market Budapest helyezi a kortárs roma művészetet az esemény fókuszába, és SHUKAR.T Nemzetközi Roma Művészeti Fesztivál címen gazdag programsorozatot hoz létre.

Az Art Market Budapest továbbra is a hazai és nemzetközi művészeti élet meghatározó szereplőit felvonultató Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál kiemelt képzőművészeti partnere, és tovább mélyítette együttműködését a 360 Design Budapest design kiállítás kapcsán a Magyar Divat & Design Ügynökséggel is annak érdekében, hogy partnereivel együttműködésben hatékonyan fokozza Budapest kulturális turisztikai vonzerejét.

Az Art Market Budapest 2023 programjairól bővebb információért kattintson ide!

Fotó: Art Market Budapest

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés