bezár
 

színház

2023. 10. 25.
Hat művészt díjazott idén a Budapesti Operettszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Drahos Evelin, Széles Flóra, Laki Péter, Ninh Duc Hoang Long, Bellai Eszter és Dolhai Attila munkáját ismerte el idén a Budapesti Operettszínház, amely minden évben október 24-én, a magyar operett napján tünteti ki az adott év legkiemelkedőbb művészeit.

Kálmán Imre születésének, valamint Lehár Ferenc halálának évfordulóján, október 24-én tartják a magyar operett napját, amelyet a Budapesti Operettszínház társulata minden évben nagyszabású gálaműsorral ünnepel - közölte a színház szerdán az MTI-vel.

Szkéné színház

Az évad legígéretesebb ifjú művészének járó Marsallbot díjat Drahos Evelin kapta Panni szerepéért, akit Huszka Jenő Mária főhadnagy című nagyoperettjében alakított, az évad musicalszínésze pedig Széles Flóra lett, aki A Monte Cristo grófja című musicalben Mercedes megformálásáért ismertek el. Az évad operettszínésze díjat ketten vehették át: Laki Péter, a Mária főhadnagyban Jancsó Bálint huszárfőhadnagy szerepében nyújtott alakításáért kapta meg az elismerést, Ninh Duc Hoang Long pedig A mosoly országa című nagyoperettben Szu-csong szerepének megszólaltatásával érdemelte ki a díjat.

A Musica Hungarica Kiadó életműdíjasa Bellai Eszter, nagydíjasa Dolhai Attila lett.

Bellai Eszter a Győri Nemzeti Színház örökös tagja, Szent István- és Szent László-díjas művész, aki az elmúlt csaknem négy évtizedben a Győri Nemzeti Színházban játszott szinte összes opera-, operett- és oratórium szopránszerepet elénekelte.

Dolhai Attila, a Budapesti Operettszínház Jászai Mari-díjas sokoldalú bonvivánja pedig musical- és operettszerepekben, rockoperában egyaránt meghatározó életművet tudhat magáénak. Legkiemelkedőbb szerepei között Kukorica Jancsi, Tasziló, báró Draskóczi Ádám, Koppány, Guido Contini és Edmond Dantes alakjait említi a közlemény.

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a díjátadón felidézte, hogy az idei évet Magyarország kormánya a magyar operett évének nyilvánította. Ehhez és az Operettszínház százéves jubileumához kapcsolódva, valamint tisztelegve a színház építtetője, Somossy Károly előtt, a varietéigazgató életét feldolgozó Az Orfeum mágusa című nagyoperettet november 17-én, 18-án és 19-én mutatja be a teátrum.
 

A kép forrása: Juhász Éva, Budapesti Operettszínház hivatalos oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés