bezár
 

irodalom

2023. 11. 02.
Uri Asaf kapja a Senior Auctor Díjat
Olyan alkotók számára alapították, akik 50 éves koruk felett kezdtek írni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A díjátadást 2023. november 16-án, csütörtökön 10 órakor Budapesten, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában tartják, a díjat Uri Asaf író és képzőművész kapja.

A Senior Auctor Díjat privát, új kezdeményezésként 2023-ban Janáky Marianna és díjalapító partnere, a Stonehenge Cégcsoport vezetőtulajdonosa, Müller János alapította abból a célból, hogy az életük későbbi szakaszában írni kezdő szerzők részesülhessenek elismerésben e díj formájában. Így szeretnének megbecsülést és tiszteletet nyújtani azoknak, akik 50 éves koruk után kezdtek el alkotni, írni, és pár év alatt jelentős publikációik lettek, legalább két-három megjelent kötettel rendelkeznek, ami a szakma elismerését is kivívta. A díj odaítéléséről öttagú kuratórium dönt: Czeglédi András, Hansági Ágnes, H. Nagy Péter, Janáky Marianna és Korpa Tamás.

„Sohasem késő feltenni magunknak a következő kérdést: vajon készen állok rá, hogy megváltoztassam az életemet, és én magam is megváltozzam? Nem számít, mennyi idősek vagyunk, és mi minden történt már életünkben; teljesen megújulhatunk.” Elif Shafak

Kép forrása:szombat.org

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés