bezár
 

irodalom

2023. 11. 16.
Megjelent Hörcher Eszter Tükröződések és kölcsönhatások című könyve
Kritikák és tanulmányok – Vár Ucca Műhely könyvek 73, Művészetek Háza, Veszprém, 2023
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Tükröződések és kölcsönhatások című kötetben Hörcher Eszter többnyire magyar és néhány külföldi szerző munkáját (verseskötetek, regények, novelláskötetek, esszékötetek) elemzi és mutatja be. A szerzőnek 2006 óta rendszeresen jelennek meg recenziói és könyvismertetői magyar irodalmi folyóiratokban.

Hörcher Eszter 1984-ben született Budapesten; a Pázmány Péter Katolikus egyetem BTK-án végezte tanulmányait esztétika és művészettörténet szakon. Jelenleg a PPKE doktorandusza és a budapesti Holokauszt Múzeum munkatársa.

A közel félszáz szerző kötetéről készült írások olyan témákat járnak körül, mint az emberi lét mélypontjai, egzisztenciális-és sorshelyzetek, az egyén és közössége kapcsolata, viszonya, rejtett és kifejezett párbeszédei, mely az egyéntől a társadalmi keretekig kalauzolja el az olvasót és az elemzőt egyaránt. 

A tartalomjegyzék címei témamegjelölők is, ezekben olyan fő kérdésköröket találunk, mint a Fikció és utópia, ahol a szerző többek között Temesi Ferenc, Makai Máté és Petrik Iván műveit vizsgálja; a Hármas határozó részfejezet alatt Pollágh Péter, Nemes Z. Márió és Orcsik Roland művei szerepelnek. 

Mindezek mellett, a teljesség igénye nélkül olyan szerzők műveiről olvashatók elemzések a kötetben, mint Krusovszky Dénes, László Noémi, Áfra János, Jász Attila, Bodor Ádám, Petőcz András és Tóth Krisztina. 

A könyv bemutatója  2023. november 16-án, csütörtökön 18 órakor lesz a veszprémi Művészetek Háza S-Stúdiójában (a Csikász Galéria fölötti emeleten).Hörcher Eszterrel, a könyv szerzőjével Fenyvesi Ottó és, Kilián László szerkesztők beszélgetnek.

További indformáció a Vár Ucca Műhely Facebook-oldalán

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Florencia Sárkány Tímeával beszélgetett
irodalom

Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap
Jelena Glazova és Szemjon Hanyin közös könyvbemutatója a Kis Présházban

Más művészeti ágakról

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés