bezár
 

irodalom

2023. 11. 16.
Megjelent Hörcher Eszter Tükröződések és kölcsönhatások című könyve
Kritikák és tanulmányok – Vár Ucca Műhely könyvek 73, Művészetek Háza, Veszprém, 2023
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Tükröződések és kölcsönhatások című kötetben Hörcher Eszter többnyire magyar és néhány külföldi szerző munkáját (verseskötetek, regények, novelláskötetek, esszékötetek) elemzi és mutatja be. A szerzőnek 2006 óta rendszeresen jelennek meg recenziói és könyvismertetői magyar irodalmi folyóiratokban.

Hörcher Eszter 1984-ben született Budapesten; a Pázmány Péter Katolikus egyetem BTK-án végezte tanulmányait esztétika és művészettörténet szakon. Jelenleg a PPKE doktorandusza és a budapesti Holokauszt Múzeum munkatársa.

A közel félszáz szerző kötetéről készült írások olyan témákat járnak körül, mint az emberi lét mélypontjai, egzisztenciális-és sorshelyzetek, az egyén és közössége kapcsolata, viszonya, rejtett és kifejezett párbeszédei, mely az egyéntől a társadalmi keretekig kalauzolja el az olvasót és az elemzőt egyaránt. 

A tartalomjegyzék címei témamegjelölők is, ezekben olyan fő kérdésköröket találunk, mint a Fikció és utópia, ahol a szerző többek között Temesi Ferenc, Makai Máté és Petrik Iván műveit vizsgálja; a Hármas határozó részfejezet alatt Pollágh Péter, Nemes Z. Márió és Orcsik Roland művei szerepelnek. 

Mindezek mellett, a teljesség igénye nélkül olyan szerzők műveiről olvashatók elemzések a kötetben, mint Krusovszky Dénes, László Noémi, Áfra János, Jász Attila, Bodor Ádám, Petőcz András és Tóth Krisztina. 

A könyv bemutatója  2023. november 16-án, csütörtökön 18 órakor lesz a veszprémi Művészetek Háza S-Stúdiójában (a Csikász Galéria fölötti emeleten).Hörcher Eszterrel, a könyv szerzőjével Fenyvesi Ottó és, Kilián László szerkesztők beszélgetnek.

További indformáció a Vár Ucca Műhely Facebook-oldalán

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről
irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról

Más művészeti ágakról

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés