bezár
 

zene

2023. 11. 30.
The Rose: dél-koreai indie rock a Sportarénában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dawn to Dusk című turnéja keretében jövőre Magyarországon is koncertet ad a The Rose. A dél-koreai indie rock zenekar 2024. március 17-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában

A The Rose négy zenészből áll: Kim Vu Szang (Kim Woo-sung) énekel és gitározik, Pak Do Dzsun (Park Do-joon) billentyűs hangszereken játszik és énekel, Li Dzse Hjong (Lee Jae-hyeong) basszusgitározik, Li Ha Dzsun (Lee Ha-joon) pedig dobol.

A 2017-ben indult csapat ötletes, új hangzással jelentkezett, a rock és a pop fúziójával, koncertjeik révén gyorsan népszerűvé váltak.

2019-ben a tagok közül hárman is átmeneti szünetet tartottak karrierjükben kötelező katonai szolgálatuk miatt, ami alatt Kim Vu Szang sikeres szólókarriert folytatott, lemezeket adott ki, és teltházas, világkörüli turnékat folytatott.

A The Rose végül tavaly állt újra össze, ennek eredménye lett a Heal című album, amely a 4. helyig jutott a Billboard Heatseekers listáján, a Heal Together című világkörüli turné pedig tömegeket vonzott. A folytatás, a Dual című album idén szeptemberben jelent meg.

Az együttes tehetségét több díjjal elismerték: 2019-ben a Nemzetközi K-Music Awards legígéretesebb előadója díjjal, valamint az év zenekara díjjal a 2022-es Premio K4US-on.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés