bezár
 

art&design

2024. 01. 08.
AICA-díj: tíz év után újraindítva!
Díjátadó 2024. január 19-én
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az AICA Műkritikusok Nemzetközi Szövetségének Magyar Tagozata tíz év szünet után újraindítja az AICA-díjat. A díjat a tagság által jelölt „Legjobb kritika”, „Legjobb egyéni kiállítás” és „Legjobb kurátori projekt” kategóriákban a szervezet tagjaiból véletlenszerűen választott zsűri a legkiemelkedőbb írásnak, valamint egyéni és kurátori kiállításoknak ítéli oda – tájékoztatta a prae.hu művészeti portált az AICA elnöksége.

A díj újraindításának elsődleges célja, hogy a szakmai szempontokat gyakran mellőző döntések mentén formálódó művészeti intézményrendszerbe visszahozzon egy kifejezetten szakmai grémium által, demokratikus alapon kiadott elismerést.

prae.hu

A 2023 szakmai teljesítményeit elismerő AICA-díj átadására 2024. január 19-én 19 órakor kerül sor a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület helyiségében (Budapest, Rottenbiller utca 35.). A korábbi gyakorlatot követve az AICA elnöksége minden évben egy kortárs művészt kér fel a díj elkészítésére, amelynek költségeit a tagdíjakból rendelkezésre álló büdzséből fedezi. 2024-ben a díjat Süveges Rita készítette.

Fotó: AICA-díj 2024, Süveges Rita munkája

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés