bezár
 

art&design

2024. 01. 08.
AICA-díj: tíz év után újraindítva!
Díjátadó 2024. január 19-én
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az AICA Műkritikusok Nemzetközi Szövetségének Magyar Tagozata tíz év szünet után újraindítja az AICA-díjat. A díjat a tagság által jelölt „Legjobb kritika”, „Legjobb egyéni kiállítás” és „Legjobb kurátori projekt” kategóriákban a szervezet tagjaiból véletlenszerűen választott zsűri a legkiemelkedőbb írásnak, valamint egyéni és kurátori kiállításoknak ítéli oda – tájékoztatta a prae.hu művészeti portált az AICA elnöksége.

A díj újraindításának elsődleges célja, hogy a szakmai szempontokat gyakran mellőző döntések mentén formálódó művészeti intézményrendszerbe visszahozzon egy kifejezetten szakmai grémium által, demokratikus alapon kiadott elismerést.

A 2023 szakmai teljesítményeit elismerő AICA-díj átadására 2024. január 19-én 19 órakor kerül sor a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület helyiségében (Budapest, Rottenbiller utca 35.). A korábbi gyakorlatot követve az AICA elnöksége minden évben egy kortárs művészt kér fel a díj elkészítésére, amelynek költségeit a tagdíjakból rendelkezésre álló büdzséből fedezi. 2024-ben a díjat Süveges Rita készítette.

Fotó: AICA-díj 2024, Süveges Rita munkája

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
Aknay János képei a szentendrei Skanzen Galériában
Horváth Éva Mónika kiállítása a Kondor Béla Közösségi Házban

Más művészeti ágakról

Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
John a Latinovitsban
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés