bezár
 

art&design

2024. 01. 30.
A Pöttyös Panni-sorozat gyerekrajzpályázatának legjobb alkotásaiból nyílik kiállítás a Deák17 Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pöttyös Panni-sorozat gyerekrajzpályázatának legjobb alkotásaiból nyílik kiállítás a Deák17 Galériában A Pöttyös Panni-mesesorozat 70 éves évfordulója alkalmából kiírt gyermekrajzpályázat legjobb alkotásaiból nyílik szombaton kiállítás Budapesten, a Deák17 Galériában.

Hetven éve, 1953-ban került a könyvesboltok polcaira a Szepes Mária által írt Pöttyös Panni első kötete, ami az évek során sorozattá bővült. A Pöttyös Panni könyveket gondozó Móra Könyvkiadó tavaly országos gyerekrajzpályázatot hirdetett, Szepes Mária születésének 115., a Pöttyös Panni születésének 70. évfordulója alkalmából - tájékoztatta a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria az MTI-t hétfőn.

A Móra Könyvkiadó által szervezett, óvodásoknak és kisiskolásoknak kiírt alkotói pályázatra csaknem 800 munka érkezett határon túlról is, egyénileg és csoportosan is pályáztak a gyerekek.

A szombattól látható kiállításra a kiadó és a Szepes Mária Alapítvány közösen válogatta ki a legjobb műveket. A tárlat február 24-ig tart nyitva.

 

Fotó: https://www.facebook.com/pottyosp

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Dev Patel: A Majomember
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés