bezár
 

színház

2024. 02. 10.
Páratlan látványvilággal állítják színpadra a Rebecca musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Páratlan látványvilággal állítják színpadra a Rebecca musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon Horesnyi Balázs díszletével és Madarász "Madár" János visual tervével, páratlan látványvilággal állítják színpadra a Rebecca musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon - tájékoztatta Kertész Lilla, a fesztivál sajtóreferense pénteken az MTI-t

Július 26-án debütál Michael Kunze és Sylvester Lévay nagy sikerű musicalje, a Rebecca a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Öt estén át láthatja majd a közönség a különleges, misztikus hangulatú előadást Béres Attila rendezésében.

Szkéné színház

Daphne du Maurier magyarul A Manderley-ház asszonya címen megjelent regénye szolgáltatja a darab alapját, amelyet Magyarországon másodszor, szabad téren pedig első alkalommal visznek színre. A főbb szerepekben egyebek mellett Gubik Petrát, Janza Katát, Gallusz Nikolettet, Dolhai Attilát és Szaszák Zsoltot láthatja a közönség.  A készülő produkció díszletét Horesnyi Balázs tervezi, aki korábban olyan produkciókért felelt a fesztivál színpadán, mint a 2010-es Carmen, a 2011-es Valahol Európában, vagy a 2017-es Vízkereszt, vagy amit akartok.

Tervei alapján egy egyszerű felépítésű, de újszerű megoldásokkal mozgalmassá tett díszlet idézi majd meg a gótikus horror elemeivel is meghintett, szerelmi történetbe ágyazott pszichothriller cselekményét, amelyben jelentős szerep jut egyes, szimbolikus erővel bíró helyszíneknek - írták.

Béres Attila rendező azt mondta, a Szegedi Szabadtéri Játékokat jellemző grandiózusság erős vizuális gesztusok alkalmazására szólítja az alkotókat, míg a színpadra vitt történet krimiszerűsége, a valóság talaján nyugvó cselekménye egyfajta realizmust is megkövetel. A Dóm téren így a két háború közti úri világ valósághűen megjelenített színhelyei - az elegáns, art deco szálloda Monte Carlóban, a rejtély megfejtését hordozó tengerparti csónakház, az évszázados Manderley-ház egyszerre kongóan üres mégis fojtogató terei - korhű patinával, de a modern szem számára is izgalmas filmszerűséggel kelnek majd életre. A ködös Albion hangulatát és a cselekmény sötét mozzanatait hangsúlyozó világításterv megkomponálására ezúttal a rendező vállalkozott.

A hitchcocki atmoszférát is felidéző képiség változó részleteinek, a belső tereket körülölelő, zord külvilágnak megteremtéséért Madarász "Madár" János visualtervező mintegy 200 négyzetméternyi ledfalakon megjelenő animációi, hátterei felelnek majd - írták a szervezők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés