bezár
 

irodalom

2024. 02. 19.
Irodalom és design a Barabás Villában
Karafiáth Orsolya, Kovács Rita és Deliné Pőcze Erzsébet estje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 9-én este hét órakor szeretettel várják az érdeklődőket a Barabás Villába, ahol az irodalom és a design kapcsolatáról fognak beszélgetni.

Karafiáth Orsolya többkötetes író, költő, szerkesztő, performanszer. Versesköteteit Filó Vera illusztrálta. Regényeihez fotósorozatokat, trailereket készíttetett, a borítón legtöbbször - ami merész és ritka választás - ő maga szerepel

Kovács Rita első, Aranymetszés című regénye 2023-ban jelent meg a Prae Kiadónál. Eszter, a főszereplő egy fiatal ékszerkészítő: a szépség keresése, a „tökéletes” ékszer megalkotása kulcsfontosságú szerepet tölt be nem csak szakmai, de magánéletében is. Bajnai Marcell a Magyar Narancsban így írt a regényről: „Egy különös, távolságtartó, mégis felforgató erejű szerelem első évét beszéli el.”

Deliné Pőcze Erzsébet ékszertervező, a Deline Jewelry megalapítója az ékszereit általában történetek mentén fűzi fel. Ő maga verseket is ír, vers és ékszer gyakran egy ötletből születnek meg nála.

Mindhárom alkotó játszik a különböző művészeti- és iparművészeti ágakkal. Hisznek ezek egymás közötti átjárhatóságában. A komplexitásra esküsznek. Sőt. A saját arcukat, testüket is kifejezési eszköznek tartják. Ruháik, sminkük, ékszereik nem csupán dekorációs célt szolgálnak: maguk is üzenetek, olykor pedig alkotások.

A Barabás Villában arról fognak beszélgetni, vitatkozni is, hogy miért van szüksége az irodalomnak a „tupírra, a design pedig miért akar nem csak szép, de egyben „okos” is lenni, illetve felolvasnak ékszerekkel kapcsolatos írásaikból.

Az estet ékszerkiállítás teszi teljessé, ahol a kiállított kincsek megvásárolhatók. Bankkártyás és készpénzes fizetés is lehetséges.

A részvétel ingyenes.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés