bezár
 

zene

2024. 02. 18.
Ifjúsági hangversenysorozat Szolnokon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ifjúsági hangversenysorozat Szolnokon Tizenöt koncertből álló ifjúsági hangversenysorozatra várja a gyerekeket februárban és márciusban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a sorozat szólistája Gabor Vosteen furulyaművész lesz.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint az együttes - Szolnok város szervezeteivel összefogva - A "fütyülős" furulyás című produkcióval februárban és márciusban több mint 7 ezer fiatalnak nyújt élményszerű kikapcsolódást térítésmentesen. Mint írták: ezzel a gyermekek észrevétlenül tanulnak, fejlődnek és betekintést nyerhetnek a klasszikus zene világába.

A február 20-án induló  sorozat szólistája, Gabor Vosteen furulyaművész a zene és komédia egyedülálló kombinációját mutatja majd be. Képzett klasszikus zenész és humorista, szakterülete az öt furulyán való egyidejű játék, ezért nevezik őt egyszerűen "furulyásnak". Vicces mozdulatainak, egyszerű és mulatságos bűvészmutatványainak, kiváló előadói képességének köszönhetően egy igazán szórakoztató produkciót varázsol a színpadra. Ebben partnere a karmester és a szimfonikus zenekar. A gyerekek nem csupán egy koncertet, hanem egy cirkuszi előadást is láthatnak - olvasható a közleményben.

A Szolnoki Tankerület, a Szolnok Városi Óvodák a gyermekközönség szervezésében működnek együtt, a Szolnoki Szigligeti Színház és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a helyszínek biztosításában partner.

A közleményben felidézték, hogy a Szolnoki Szimfonikus Zenekar több mint tíz évvel ezelőtt, megtartva az előző negyven év értékeit, egy fiatalos, állandóan frissülni képes koncepciót dolgozott ki, amelyben az egyik legfontosabb elem a szakmai színvonal és az élményszerűség harmonikus megteremtése mellett az volt, hogy minden korosztályt meg tudjon szólítani, kiemelten az ifjúságot. Az együttes idén sem enged egyik fő céljából, a zenei nevelés megalapozásából - írták. 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés